László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új stadiont épít a Torino

2015.10.21. 13:23

Korábbi otthona, a Filadelfia Stadion helyén új arénát építtet az olasz élvonalbeli Torino futballklub.

Az észak-olasz városban a héten kezdődtek meg a munkálatok, az avatóünnepségre pedig a tervek szerint 2016. október 17-én, az első stadion megnyitásának 90. évfordulóján kerül sor. Az építkezés költségeit javarészt Urbano Cairo klubelnök állja.

Az egyesület az 1926-ban átadott Filadelfia Stadionban élte meg virágkorát, a 40-es években öt bajnoki címet szerzett, ám 1949. május 4-én a csapat odaveszett egy repülőszerencsétlenségben. Azóta a Torino csak 1976-ban nyerte meg a Serie A-t, majd a városi rivális Juventus sikereinek "árnyékában" működött tovább.

A Filadelfia 1963-ig volt a csapat otthona, aztán bezárt, 1998-ban pedig lerombolták. A klub a szomszédos Stadio Comunaléban, majd a 1990 és 2006 között a Juventushoz hasonlóan a Stadio Delle Alpiban rendezte hazai meccseit, mielőtt visszatért volna a (Stadio Olimpicónak átnevezett) Comunaléba.