Márk
13 °C
28 °C

Kovács Péter klubot váltott Norvégiában

2015.11.10. 18:15

A Sarpsborg 08 csapatától a norvég labdarúgó-bajnokság élvonalából kieső Sandefjord együtteséhez igazolt Kovács Péter, írja az MTI.

 A 37 éves, korábbi tízszeres magyar válogatott csatár két évvel ezelőtt bajnok lett a Strömsgodset IF színeiben, ahonnan idén nyáron távozott. Eleinte rendszeresen pályára lépett a Sarpsborgban, de a tavaszi-őszi rendszerű bajnokság hajrájában kevés lehetőséget kapott.

Az immár másodosztályú Sandefjorddal kedden egy szezonra szóló szerződést kötött.  "Már júliusban is beszéltünk, de akkor a Sarpsborgot választottam. Most itt vagyok, és nagyon várom az új szezon kezdetét. Tudom, hogy támadófutballt fogunk játszani, ezért sok lehetőséget kapok majd. Ennek kimondottan örülök" - mondta új klubja honlapján Kovács Péter, aki a legeredményesebb külföldi játékos a norvég élvonal történetében.

A salgótarjáni születésű támadó Magyarországon az SBTC, az Újpest és a Vác labdarúgója volt, majd 1998 és 2002 között Finnországban játszott. Azóta - egy Belgiumban töltött idény kivételével - Norvégiában futballozik. Három évvel ezelőtt gólkirály lett a norvég első osztályban.