Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Cristiano Ronaldo: Messié lesz az Aranylabda

2015.11.13. 10:58 Módosítva: 2015.11.13. 11:41

Cristiano Ronaldo szerint januárban nagy riválisa, Lionel Messi kapja majd a FIFA-Aranylabdát.

"Úgy gondolom, idén Messi nyer. Az ilyen jellegű díjak odaítélése ugyanis a szavazatoktól függ" - mondta a portugál sztárfutballista egy brit tv-műsorban, amely szombaton kerül majd adásba. Ahogy fogalmazott: a bajnoki címek megnyerése, vagy a diadal a Bajnokok Ligájában a játékosok teljesítménye, a voksolók akaratát nehéz befolyásolni.

"Valószínűleg életem legjobb szezonját játszottam, a legeredményesebb góllövő voltam Európában, de minden a szavazatoktól függ. Ezt egy kicsit nehéz elviselni, azért nem emésztem magam. Többször is elmondtam már: soha nem gondoltam, hogy én háromszor is nyerni fogok" - mondta Ronaldo.

Messi és Cristiano Ronaldo a legutóbbi gálán
Messi és Cristiano Ronaldo a legutóbbi gálán

A Real Madrid támadója 2008 és 2013 után januárban ismét elnyerte az immár összevont FIFA-Aranylabdát, 2014-es teljesítményéért. A díj következő győztesét január 11-én, a zürichi gálán hirdetik ki.

Az argentin Messi, aki eddig négyszer volt kitüntetett (2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben), idén triplázott az FC Barcelonával, azaz a spanyol bajnokság és kupa mellett a BL-ben is a csúcsra ért. Ronaldo megjegyezte: nem rivalizál dél-amerikai kollégájával.

"Jó a kapcsolat közöttünk. Nem vagyunk barátok, de tiszteljük egymást" - mondta a 30 éves futballista. (MTI)