Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Minden jövő heti BL- és EL-mérkőzést megrendeznek

2015.11.18. 17:50

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szándékai szerint minden Bajnokok Ligája- és Európa Liga-csoportmérkőzést megrendeznek a jövő héten.

A keddre tervezett Belgium-Spanyolország és Németország-Hollandia barátságos válogatott találkozó a péntek esti, párizsi merényletek nyomán kialakult terrorfenyegetettség miatt elmaradt. Ennek kapcsán az UEFA közleményben jelezte, hogy a jövő héten esedékes 40 európai kupameccset a kiírásnak megfelelően megtartják, és eddig egyetlen klub sem jelezte halasztási szándékát. Az UEFA szorosan együttműködik a hazai klubokkal, illetve a helyi hatóságokkal, hogy mindent tegyenek meg a meccsek biztonságos lebonyolítása érdekében.

A Paris Saint-Germain jövő szerdán a svéd bajnok Malmö FF otthonában lép pályára. Az európai szövetség ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem fogalmaz meg speciális irányelveket az idegenbe utazó francia szurkolók számára.

A Monaco és az Anderlecht vezetői megállapodtak, hogy a belga klub drukkerei nem utaznak el a csütörtöki Európa Liga-mérkőzésre.

Kedden a Francia, szerdán pedig a Német Labdarúgó Szövetség vezetői jelentették be, hogy a menetrendnek megfelelően megrendezik a hétvégi bajnoki fordulót, bár a francia találkozókat biztonsági okok miatt vendégszurkolók nélkül játsszák majd. (MTI)