Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Kórházba került Joao Havelange, a FIFA 99 éves korábbi elnöke

2015.11.27. 20:52

Kórházba került a 99 éves Joao Havelange, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi, brazil elnöke. A Rio de Janeiró-i szamaritánus kórház szóvivője pénteken elmondta, hogy az egykori sportvezetőt légzőszervi problémákkal kezelik, az állapota stabil, de további információkat nem közölt, írja az MTI-

Tavaly júniusban légúti gyulladás miatt néhány napig ugyanebben az intézményben ápolták, 2012-ben pedig több mint két hónapot kellett kórházban töltenie egy fertőzés miatt.

Havelange úszóként és vízilabdázóként részt vett az 1936-os berlini, valamint az 1952-es helsinki olimpián. A FIFA-t 24 éven keresztül, 1974 és 1998 között irányította elnökként, ő volt a jelenleg korrupciós vádak miatt felfüggesztett Joseph Blatter elődje.

A brazil sportvezető 2013-ban - ugyancsak korrupció gyanúja miatt - lemondott a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöki posztjáról, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) évtizedek óta tagja. Rio de Janeiróban az Olimpiai Stadion - amelyben a jövő évi ötkarikás játékok atlétikai versenyeit rendezik - az ő nevét viseli.