Piroska
-2 °C
5 °C

Magyarokat szidtak egy román bajnokin, félbeszakították a meccset

2015.12.04. 10:27

A Dinamo Bucuresti szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt szakította félbe a játékvezető a csapat CSMS Iasi elleni román bajnoki mérkőzését csütörtökön.

A bukaresti találkozót élőben közvetítő román Digi Sport tévécsatorna honlapján közzétette a a felvételt, de abból pontosan nem derül ki, hogy milyen rigmusokat skandáltak a Dinamo drukkerei.

A csatorna honlapja azt írja, hogy meccsre három nappal azelőtt rendezték meg, hogy az ügyészség egy székelyföldi merényletkísérlet meghiúsítását jelentette be. Illetve azt is megemlítette, hogy a találkozót végig játszotta a jászvásáriaknál Bőle Lukács, aki a román Liga 1 egyetlen magyarországi játékosa, írja az MTI. 

A 34. percben félbeszakított mérkőzést tíz perc szünet után folytathatták a csapatok. Közben a Dinamo stábja megpróbálta csitítani a szurkolókat, akik közül többen távoztak a mérkőzésről, mely gól nélküli döntetlennel végződött.

Romániában először szakítottak félbe egy első osztályú meccset a szurkolók xenofób megnyilvánulásai miatt. A Digi Sport szerint a Dinamo ötezer és 70 ezer lej (350 ezer és 4,9 millió forint) közötti bírságra, és egy zárt kapus mérkőzésre számíthat a botrány miatt.

A Mediafax hírügynökség péntek délutáni közlése szerint a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága 10 ezer lej (700 ezer forint) pénzbüntetést szabott ki a klubra.