Móric
9 °C
15 °C

Ancelotti váltaná Van Gaalt a Unitednél

2015.12.08. 12:33

Carlo Ancelotti kijelentette, hogy szeretne ismét edzőként tevékenykedni, és szívesen irányítaná a Manchester Unitedet, írta az MTI.

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes edző legutóbb a Real Madridnál dolgozott. Az ő nevéhez fűződik a klub történetének tizedik BL-sikere, de miután az előző idényben egyik sorozatban sem végeztek az élen, távoznia kellett.

"Tudtam, amikor aláírtam a Realhoz, hogy ha nem nyerünk bajnokságot, vagy kupát akkor mennem kell. Ezen a szinten nincs középút. A nyomás ugyanaz rajtam, mint az első napokban 1995-ben, amikor a másodosztályú Reggianánál elkezdtem a munkát. "

Az olasz edző azt mondta, nem ugrik fejest a következő feladatba, azaz a szezon közben sehol nem akar munkát vállalni.

"Természetesen, mint minden edző, szívesen irányítanám a Manchester Unitedet, de majd jövő nyáron meglátjuk. Ha nem találok egy megfelelő célkitűzésekkel rendelkező klubot, tudok várni" - nyilatkozta Ancelotti az Independent című brit lapnak.

A Unitednél Louis Van Gaal három évre írt alá tavaly, így vagy tényleg várnia kell, vagy a hollandnak kellene idő előtt lépnie. A bajnokságban negyedik a MU, a BL-ben egy lépésre van a továbbjutástól, trénerét viszont folyamatosan kritizálják a csapat játékáért.

Ancelotti a Chelsea szakvezetőjeként 2010-ben bajnoki címet és FA Kupa-győzelmet ünnepelt, azt mondta, kimondottan szeretne visszatérni a Premier League-be, de csak valamelyik élklub jöhet szóba, amelyet versenyképesnek tart.

"A hangulat és a környezet szempontjából a Premier League a legjobb, ezért is szeretnék visszatérni" - magyarázta az 56 éves olasz szakember, akit két korábbi klubja, az AS Roma (ahol nyolc évet töltött játékosként), valamint a Chelsea edzői posztjára is esélyesnek tartanak.

Sokan azt gondolják, hogy a legnagyobb sztárokkal nehéz bánni, pedig ez nem igaz. Együtt dolgoztam olyan zsenikkel, mint Ronaldo, Ibrahimovic, Kaká, Zidane, de mindegyikkel könnyű volt bánni, mert annyira profik.

Ancelotti beszélt Gary Neville valenciai szerepvállalásáról is. Úgy véli nagy kihívás egy idegen országban indítani a karriet, de tiszteletben kell tartani a döntését.

"Roy Hodgson mellett sokat tanult és Sir Alex Fergusontól is el tudta lesni a szakmai alapjait. Sok sikert kívánok neki, ezért is nehéz magyarázatot találni arra, hogy miért olyan kevés a tehetséges angol edző a Premier League-ben. Az olasz iskola nagyon jó, de vannak jó szakemberek Angliában is."