Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kizárták a bajnokságból a bolgár sztárcsapatot

2015.12.16. 19:22

A Bolgár Labdarúgó Szövetség kizárta az élvonalból a Liteksz Lovecs csapatát, mert játékosai szombaton levonultak a pályáról.

A Levszki Szófia elleni rangadó 15. percében a vendég Liteksz emberhátrányba került, ennek ellenére öt perccel később megszerezte a vezetést. Amikor az első félidő hosszabbításában a játékvezető ismét felmutatta a piros lapot a vendégeknek, illetve tizenegyest ítélt a házigazdáknak, Sztojcso Sztoilov sportigazgató tiltakozásul lehívta a játékosokat a pályáról, akik a szünet után nem is tértek vissza.

A BFSZ fegyelmi bizottságának elnöke, Jurij Kucsev úgy nyilatkozott, hogy a szabályok értelmében ez volt az egyetlen lehetőségük, amikor a szankcióról döntöttek. A klubot 20 ezer levára (3,2 millió forint) is megbüntették. Fellebbezésre egy hét áll rendelkezésükre. Trifon Popov klubelnököt 15 ezer levára (2,4 millió forint) büntették, mert bevallotta, hogy ő utasította Sztoilovot, hívja le a csapatot a pályáról.

A botrányos véget ért szombati meccs után a Liteksz vezetői kezdeményezték, hogy külföldi játékvezetők működjenek közre a szófiai csapatok elleni mérkőzéseiken, a címvédő Ludogorec pedig azzal fenyegetőzött, hogy visszalép a bajnokságtól, mert a bírók a riválisaikat támogatják.

A Liteksz az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb bolgár klubja négy bajnoki címmel, négyszer a kupát is megnyerték.