Géza
-11 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Izland hét felkészülési mérkőzést játszik

2016.01.29. 13:30

A magyar válogatottal azonos csoportban szereplő izlandi csapat játssza a legtöbb felkészülési mérkőzést a nyári, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság előtt.

A MLSZ honlapja szerint a történetük első világversenyére készülő izlandiak felkészülési menetrendje hamarosan véglegessé válik. Januárban közel-keleti túrán vettek részt, amelyen két barátságos meccset játszottak: a finneket 1-0-ra legyőzték, míg a házigazda Egyesült Arab Emírségektől 2-1-re kikaptak. Vasárnap az Egyesült Államok vendégeként lépnek pályára, majd márciusban a dán és a görög válogatottal is megmérkőznek.

Az Európa-bajnokság előtt, június 1-jén Norvégia lesz az ellenfelük, illetve a legfrissebb bejelentésük szerint június 4-én Liechtensteint fogadják, vagyis összesen hét összecsapással a hátuk mögött kezdik meg a franciaországi tornát.

Az F csoport további három csapata még nem hozta nyilvánosságra teljes programját. A portugál válogatottnak eddig három lekötött felkészülési találkozója van: március 25-én a bolgárokat fogadja, négy nappal később Belgiumban lép pályára, május 29-én a norvégokkal mérkőzik. Az osztrákok mostanáig csupán egy Málta elleni barátságos meccset jelentettek be, amelyet május 31-én rendeznek.

A magyar válogatottnak egyelőre szintén egy felkészülési találkozója vált hivatalossá: március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

A román labdarúgó-válogatott március 23-án a litván csapat ellen lép pályára a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülés jegyében - jelentette be pénteken a román szövetség. Az együttes március 27-én az Eb-címvédő spanyol, június 3-án pedig a grúz csapattal játszik még felkészülési találkozót.

Anghel Iordanescu együttese június 10-én, Párizsban, a torna nyitómérkőzésén a házigazda franciák ellen kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd öt nappal később ugyanitt Svájc ellen lép pályára. A csoportkört az albánok ellen, Lyonban zárja a román csapat. Románia az Eb selejtezősorozatában a magyarokkal szerepelt azonos csoportban, ahonnan második helyezettként vívta ki a részvételt.