Emőke
-4 °C
9 °C

Az angolok is Infantinót támogatják a FIFA-elnökválasztáson

2016.02.17. 21:44

Az Angol Labdarúgó Szövetség huszadik európai szervezetként szerdán bejelentette, hogy Gianni Infantinót támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) jövő pénteki elnökválasztásán.

"Azt csináltuk, amit ígértünk: minden jelölt beszéltünk személyesen vagy telefonon. Gianni és Ali herceg lenyűgözött minket, végül az UEFA-főtitkár támogatása mellett döntöttünk" - mondta szerdán a Sky Sports televízióban Greg Dyke, az FA elnöke.

Az európai szövetség UEFA főtitkára, Gianni Infantino mellett négyen pályáznak a FIFA elnöki posztjára: Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

Korábban a magyar, a szerb, a horvát, a bosnyák, a szlovén, a macedón, a montenegrói, az albán, a bolgár, a görög, a ciprusi, az orosz, a román, a török, az osztrák, a cseh, a szlovák, a lengyel és a liechtensteini szövetség vezetői is kinyilvánították, hogy Infantinóra szavaznak majd a jövő pénteki választáson. Eddig már felsorakozott mögötte tíz dél-amerikai szövetség, valamint hét közép-amerikai és több afrikai ország is, ezzel ő számít a legesélyesebb jelöltnek.