Ágnes
-1 °C
2 °C

Hárommeccses eltiltást kapott a Leverkusen edzője

2016.02.24. 11:47

Három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Roger Schmidtet, a Bayer Leverkusen vezetőedzőjét a Német Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. A szakembernek azért kell bűnhődnie - és mellékbüntetésként 20 ezer eurót fizetnie -, mert a vasárnapi, Borussia Dortmund elleni hazai bajnokin (0-1) nem volt hajlandó felmenni a lelátóra, amikor a játékvezető kiállította, írta az MTI.

A kiállítást reklamálás előzte meg, Schmidt azt nehezményezte, hogy a végül győzelmet érő dortmundi gól előtt az ellenfél nem onnan végzett el szabadrúgást, ahonnan a bíró mutatta. Miután a tréner nem engedelmeskedett, Felix Zwayer játékvezető félbeszakította a meccset, szünetet rendelt el, s a játékosokat az öltözőbe küldte. A játék kilenc perc elteltével folytatódhatott, a Leverkusen edzője akkor már a tribünön ült.

Schmidtet további két mérkőzésre eltiltották, de ezt 2017. június 30-ig felfüggesztették. A Bayer Leverkusen sportigazgatóját, Rudi Völlert is megbüntették, mégpedig 10 ezer euróra, mert egy tv-interjúban kritizálta a játékvezetőt. Mindkét vétkes elfogadta a szerdai döntést, így az immár jogerős.