Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Ausztriában játsszák majd a francia szuperkupát

2016.03.29. 13:57

Klagenfurt ad otthont augusztus 6-án az idei francia labdarúgó szuperkupa-mérkőzésnek, közölte kedden Gael Caselli és Mathieu Ficot, a francia liga (LFP) két igazgatója, akik azt is elárulták, hogy a helyszín kiválasztásában a biztonsági szempontok is szerepet játszottak, a 30 ezer férőhelyes Wörthersee Stadion kompakt, könnyen áttekinthető aréna, futópálya nélkül.

A meccs lebonyolítására Bécs, Porto és Ankara is pályázott, utóbbit politikai és technikai okokból utasította el az LFP.

Az ausztriai találkozó egyik résztvevője már ismert, ugyanis a Paris Saint-Germaintől már nem lehet elvenni a bajnoki címet. A kupa elődöntőjében a PSG a Lorient-nal, az Olympique Marseille pedig a másodosztálybeli Socheaux-val csatázik. Ha ebben a sorozatban is a PSG diadalmaskodik, akkor a bajnokságban második csapat lesz az ellenfele a szuperkupában.

A francia szuperkupa-meccseket 2009 óta tartják külföldön, eddig valamennyi házigazda Európán kívüli volt: rendezett már Montreal, New York és Gabon fővárosa, Libreville is. (MTI)