Valér
4 °C
8 °C

Javított az amerikai futballválogatott a vb-selejtezőben

2016.03.30. 10:18

Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja magabiztos győzelemmel vágott vissza Guatemala együttesének a múlt pénteki kínos vereségért, s keddi sikerével visszavette a második helyet riválisától a CONCACAF zóna világbajnoki selejtezőjének C csoportjában. Mexikó közben újabb sikerével biztosította továbbjutását az A csoportból.

A Jürgen Klinsmann vezette amerikaiak az előző héten történelmi - 2-0-s - vereséget szenvedtek Guatemalavárosban, ami után reális veszélyként merült fel, hogy lemaradnak a csoport első két helyéről, s így nem jutnak tovább a selejtezősorozat utolsó, hatcsapatos körébe.

A közvélemény a kínos eredmény után Klinsmann távozását követelte, a magyar idő szerint szerda hajnalban Columbusban rendezett mérkőzés előtt a stadion felett egy kisrepülőgép szállt el, amely Rúgják ki Klinsmannt feliratú molinót húzott maga után.

Az amerikai válogatott aztán gyorsan megnyugtatta a hazai híveket, Clint Dempsey és Geoff Cameron révén már az első félidőben 2-0-ra vezetett, a fordulás után pedig Graham Zusi és Jozy Altidore is betalált.

A 4-0-s sikerrel a Klinsmann-csapat négy forduló után hét ponttal a második helyen áll, hárommal lemaradva Trinidad és Tobago éllovas együttese mögött, de eggyel megelőzve Guatemalát, amelynél az egymás elleni eredmények tekintetében is jobban áll.

Ebből a csoportkörből még két forduló van hátra, melyet szeptemberben rendeznek meg. A három kvartettből az első két-két válogatott jut be az utolsó fordulóba, melynek végén majd három csapat kerül ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik.

A CONCACAF zóna novemberben kezdődő utolsó kvalifikációs körének már résztvevője Mexikó, amely kedden Kanadát győzte le 2-0-ra, ezzel negyedik meccsén negyedik sikerét aratta, így biztosan az élen végez az A csoportban.