Csökkentették Higuaín eltiltását

2016.04.15. 18:00

Négyről három mérkőzésre csökkentette Gonzalo Higuaínnak, a Napoli argentin csatárának eltiltását az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC).

A góllövőlistát 30 találattal vezető játékost április 3-án, az Udinese otthonában kiállították, miután a 75. percben megkapta második sárga lapját. Eltiltása súlyosságát a szövetség két nappal később azzal indokolta, hogy rendkívül hevesen reklamált a játékvezetőnél, akinek a mellkasához a piros lap felmutatása után két kézzel hozzá is ért, és csak csapattársai unszolására hagyta el a pályát.

A szankciót a nápolyi klub fellebbezését követően enyhítették, a pénteki döntés indokait azonban a FIGC nem hozta nyilvánosságra.

Higuaín múlt vasárnap nem léphetett pályára a sereghajtó Verona ellen 3-0-ra megnyert találkozón, és az Internazionale, valamint a Bologna ellen sem játszhat, eltiltása csökkentése miatt viszont szerepelhet április 25-én az AS Roma elleni rangadón.

A Napoli a hétvégi, 33. fordulót megelőzően a Serie A tabellájának második helyén áll, előnye hat pont a harmadik AS Romával szemben.  • Hírek
  • Személyi kölcsön