Valter
16 °C
31 °C

93-mal rúgták fejbe a kapust másfél méterről: 15 perc kiesett neki

2016.08.29. 14:45

Bernd Leno, a Bayer Leverkusen kapusa emlékezetéből kiesett néhány perc a szombati, Borussia Mönchengladbach elleni találkozóról, miután a labda nagy sebességgel eltalálta a fejét.

A bild.de német portál szerint a mérkőzés 21. percében a hazaiak svéd játékosa, Oscar Wendt az ötösön belülről hatalmas lövésével fejen találta a kapust, úgy másfél méterről. Becslések szerint a labdának ekkor 93 km/órás sebessége lehetett. Leno a földön maradt, majd elsősegélyben részesítették. Visszanyerte eszméletét, és Philipp Ehrenstein orvos ilyenkor szokásos ellenőrző kérdéseire jól válaszolt, így folytathatta a játékot. A mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy az eset utáni percekből nem emlékszik semmire.

"Semmilyen emlékem nincs arról, mi történt a pályán a 21. és a 35. perc között" - idézte őt a lap. A poén: még ebben a negyedórában is volt egy védése.

A 24 éves játékos a Bildnek hétfőn azt mondta, hogy vasárnap átesett a szükséges vizsgálatokon, és már jól van.

A Bundesliga nyitófordulójában a Leverkusen 2-1-re kikapott Mönchengladbachban. Leno a német válogatott harmadik számú kapusa. Csapatukra két találkozó vár a héten: szerdán barátságos mérkőzést játszanak a finnekkel Mönchengladbachban, majd vasárnap Oslóban világbajnoki selejtezőt Norvégiával. (MTI)