Alajos, Leila
19 °C
34 °C

Az új FIFA-elnök nagy duzzogva belement az évi 420 milliós fizetésbe

2016.08.31. 21:45

Másfél millió svájci frank (mintegy 420 millió forint) lesz a FIFA elnökének idei, éves fizetése - közölte szerdán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség.

A tájékoztatás szerint Gianni Infantino beleegyezett abba, hogy ne kapjon bónuszt 2016-ra, ugyanakkor másfél millió svájci frankos fizetésen túl jár neki autó sofőrrel, fizetik a szállását és kap még havi 2000 svájci frank - 560 ezer forint - költőpénzt egyéb kiadásaira.

2017-re ugyanakkor már bónuszra is jogosult a FIFA által előterjesztett új juttatáspolitikának köszönhetőn.

A megállapodás féléves huzavonát zárt le. Korábban Infantino "sértőnek" mondta, és elutasította azt az ajánlatot, hogy mintegy 2 millió svájci frankos fizetésért, de a bónusz lehetőségét teljesen kizárva vállalja a tisztséget.

A FIFA volt elnöke, Sepp Blatter és főtitkára, Jerome Valcke még busásabb fizetést kapott: 3, illetve 2 millió dollárt (azaz nagyjából ugyanennyi svájci frankot)  ráadásként pedig 10 millió dollár bónuszt - fejenként - minden egyes világbajnokságért. Pénzügyi visszaéléseik miatt eltiltotta mindkettejüket a szövetség etikai bizottsága mindenféle futballtevékenységtől, a svájci szövetségi ügyészség pedig nyomoz ügyükben. (MTI)