Szektorbezárással büntették a Drezdát a levágott bikafej miatt

2016.11.07. 17:51

Szektorbezárással büntette a Dynamo Dresdent a Német Labdarúgó Szövetség (DFB), amiért a drezdai együttes stadionjában egy levágott bikafejet találtak a RB Leipzig elleni augusztusi kupatalálkozó után. A helyi sajtó akkori feltételezései szerint az eset nyilvánvaló tiltakozás volt a Bundesligába feljutott lipcsei csapat - Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese - ellen.

A DFB hétfői bejelentése szerint a szektorbezárás mellett a drezdai klubra - amely rögtön elítélte az akciót - 60 ezer eurós (körülbelül 18,3 millió forintos) pénzbüntetést is kiszabott.

A Red Bull energiaital-gyártó cég által támogatott RasenBallsport Leipzig emblémájában két bika látható. Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója augusztusban hangsúlyozta, teljesen feleslegesek az ilyen akciók, mert nem akarnak üres, közhelyes vitákat folytatni a klubról.

A mérkőzésen a Dynamo jutott tovább, miután 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re nyert. A drezdai rendőrség hétfőn bejelentette, hét személyt azonosítottak, akik érintettek az ügyben, ők is büntetésre számíthatnak.

Az újonc lipcsei gárda veretlen a Bundesligában, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul az éllovas, címvédő Bayern München mögé. (MTI)  • Hírek
  • Hírek