Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Kifogyott a benzin a brazil futballisták gépén, egyre valószínűbb

2016.11.30. 17:54

A Lamia bolíviai légitársaság Bolíviából induló járata helyi idő szerint hétfőn este zuhant le a Kolumbia északnyugati részén található El Gordo hegynél, La Unión település közelében, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett leszállás előtt. Mielőtt az Avro RJ85 típusú gép eltűnt a radarok képernyőjéről, vészjelzést adott le az elektromos rendszer meghibásodása miatt. A kolumbiai polgári repülés vezetője azt mondta: a hatóságok nem zárják ki, hogy a repülőgépnek a lezuhanás előtt kifogyott az üzemanyaga, erről számolt be ugyanis a balesetet túlélő egyik légiutas-kísérő.

A Gazzetta.it és a spanyol Mundodeportivo.es is úgy tudja, egyre valószínűbb, hogy a kevés üzemanyag miatt zuhant le a gép. Mivel nem robbant fel a repülő, korábban azt valószínűsítették, a pilóta szándékosan engedte ki a kerozint a kényszerleszállás előtt, de ez már megdőlni látszik.

Sőt, a legújabb információk szerint "teljes elektromos meghibásodásra" és üzemanyaghiányra panaszkodott a légiforgalmi irányításnak a pilóta, közvetlenül a tragédia bekövetkezte előtt - derült ki egy, a medellíni irányítótoronyból származó hangfelvételből, amelyet a W Radio szivárogtatott ki szerdán.

"Kisasszony, a Lamia 933-on teljes az üzemzavar, teljes elektronikus meghibásodás van, és nincs üzemanyag" - állítja a szerencsétlenül járt repülőgép pilótája a kolumbiai rádióadó információi szerint.

A földi irányító központ ezután azonnal engedélyt adott a leszállásra a pilótának. Mielőtt a légi irányítás teljesen elvesztette volna a kapcsolatot a repülőgéppel, a pilóta azt mondta, hogy 9 ezer láb (nagyjából 2700 méter) magasan repülnek.

Szerdán megtalálták a gép két feketedobozát is, hamarosan minden kiderülhet. A zuhanást a gép hat utasa élte túl, 71-en meghaltak, köztük nem végleges adatok szerint a Copa Sudamericana döntőjére utazó együttes 19 játékosa.

Gyászszünet Magyarországon is

Egyperces néma gyászszünettel kezdődnek a magyarországi hivatalos futballmérkőzések a brazil Chapecoense csapatát szállító repülőgép tragédiájára emlékezve.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a hazai klubok, játékosok és szurkolók a hétvégi találkozók előtt egyperces néma főhajtással fejezik ki gyászukat, valamint együttérzésüket a tömegszerencsétlenség áldozatainak családjainak, hozzátartozóinak. (MTI/Index)  • Vennék
  • Hírek