Emőke
-4 °C
9 °C

Két éve még zoknit árult Stuttgartban

2016.12.22. 19:32

Húsznapos eltiltást kapott a Lazio labdarúgója, a bosnyák Szenad Lulics, amiért rasszista megjegyzéssel illette Antonio Rüdigert, a nagy rivális AS Roma német védőjét.

Lulics a két csapat december 4-i, 2-0-s Roma-sikerrel zárult városi rangadója után úgy nyilatkozott a német válogatott hátvédről: "két éve még zoknit és nadrágszíjat árult Stuttgartban, most pedig azt hiszi, hogy egy fenomén. Ez nem az ő hibája, hanem a körülötte lévőké, akik civilizálatlan emberré tették."

Lulics később elismerte, nem helyénvaló, ahogy fogalmazott, a Lazio szóvivője pedig nyilatkozatban kért bocsánatot a klub és a középpályás nevében. A bosnyák játékosra az eltiltás mellett 10 ezer eurós (3,1 millió forintos) pénzbüntetést is kirótt az olasz szövetség, írta az MTI.

A délszláv háború sújtotta Mosztarban, 1986-ban született Lulics a szüleivel menekült Svájcba, és a Chur csapatából indult a karrierje. 2006-ban a Bellinzona, 2008-ban már a Grasshoppers futballistája volt, 2011-ben igazolt a Lazióhoz, 3 millió euróért vették meg és ötéves szerződést kötött a római klubbal.

52-szer szerepelt a bosnyák válogatottban, eddig két gólt rúgott.