Apollónia
15 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Bódog Tamás a Diósgyőr új edzője

2017.03.09. 12:59

Hétfőtől a volt válogatott Bódog Tamás lesz a Diósgyőri VTK futballcsapatának vezetőedzője. A csapat éléről éppen egy hete menesztették Horváth Ferencet.

A hétvégi, Videoton elleni bajnoki mérkőzésen az előzetes terveknek megfelelően Vitelki Zoltán irányítja a DVKT-t.

Bódog Tamás Pécsett lett élvonalbeli labdarúgó, majd Magyar Kupát és bajnoki bronzérmet is nyert ott. Ezután Németországba szerződött, ahol az Ulm csapatával a harmadosztályból egészen a Bundesligáig menetelt.. Egy rövid kitérő után Mainzban megismételte csapatával a bravúrt, élvonalba jutást ünnepelhetett. Karrierje során több sérülés is akadályozta, de így is 36 első-, és 109 másodosztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára Németországban. Eközben 2000 és 2003 között öt alkalommal a magyar válogatott mezét is magára húzhatta.

Edzői pályafutását a Mainznál kezdte, majd a Videoton hívására 2009-ben hazatért, és Mezey György segítőjeként az első évben ezüst-, a másodikban aranyérmet nyert. Ezután egykori ulmi edzője, a lipcsei sportigazgató Ralf Rangnick kérésére lett a RB Leipzig felemelkedésének aktív szereplője. A negyedik osztályban kezdte el a munkát Alexander Zorniger vezetőedző mellett, és nagy bravúrral - egymást követő két évben is feljebb lépve - egészen a másodosztályig jutottak. A mostani idényben ismét Alexander Zorniger társaként dolgozott, a dán első osztályban második helyen álló Bröndby csapatát hagyta el a DVTK hívására. Most először lesz vezetőedző egy csapatnál.

(MTI)