Béla
4 °C
15 °C

Távozik csapatától a Vidi egykori edzője

2017.05.29. 16:38

A Videoton FC egykori vezetőedzője, Paulo Sousa bejelentette, hogy távozik az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő Fiorentina kispadjáról, írta az MTI.

"Mindent beleadtam, hogy a Fiorentinából győztes csapatot faragjunk. Büszkén távozom, hiszen tudom, mindent megtettem az együttesért. Olyan minőség volt a csapatban, hogy meglátásom szerint többre lehettünk volna képesek" - nyilatkozta a portugál a Sky Sport Italia televíziónak.

A Fiorentina a nyolcadik helyen végzett a Serie A-ban, ezért nem léphet ki a nemzetközi porodra.

Sousa úgy fogalmazott, a papíron gyengébb csapatokkal szemben túlságosan sok pontot veszítettek, ugyanakkor voltak olyan találkozók, amikor meg tudták verni esélyesebb riválisukat, pedig előzetesen nem is számítottak pontszerzésre.

A játékosként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Sousa 2011 májusától másfél éven át volt a Videoton vezetőedzője, majd a Makkabi Tel-Avivval izraeli, az FC Basellel pedig svájci bajnok lett, mielőtt 2015-ben átvette a Fiorentinát.

Sajtóhírek szerint az FC Porto és a Borussia Dortmund vezetőedzői posztjára is esélyes, Firenzében pedig minden bizonnyal Stefano Pioli lesz az utódja.