Az autóval együtt elvitték a gyereket is

2008.07.25. 13:00
Fegyveresek támadták meg Philip Mexés-t, az AS Roma francia légiósát csütörtök éjszaka az olasz fővárosban. A rablók ellopták a védő autóját, benne kétéves kislányával, nem sokkal később azonban a gyermek és az autó is sértetlenül került elő, a támadók viszont elmenekültek.

Mexés családja nem sokkal éjfél előtt ért haza Róma Axa-Casal Palocco kerülete és az ókori kikötőváros, Ostia között lévő házához, amikor megtámadta őket a két fegyveres. A játékos fejéhez pisztolyt szegeztek. Mexés felesége és négyéves kisfia még be tudtak menekülni az épületbe, kétéves kislányát már nem tudták kivenni az autóból, a rablók vele együtt hajtottak el.

A labdarúgó azonnal értesítette a rendőrséget, akik hajtóvadászatot indítottak a támadók után, nem sokkal később pedig elő is került az ellopott autó, benne a mélyen alvó kislánnyal. A rablók - feltehetően - miután észrevették a szundikáló gyereket, leállították az autót, és egy kis tér mellett hagyták, nyitott ajtókkal. A fegyvereseket keresik, a rendőrség szerint külföldiek voltak a támadók.

Mexés a Roma védelmének egyik legfontosabb láncszemeként (nem önszántából) kihagyta a nyári kontinensbajnokságot, most gőzerővel készül csapatával az új szezonra, melyben a fővárosiak újra az Interrel, a Juventusszal és a Milannal lesznek nagy harcban a dobogós helyekért. A 26 éves, toulouse-i születésű középhátvéd 2004 óta játszik a Románál, és a brazil Juannal a Serie A egyik legjobb hátvédpárosát alkotják.  • Tippek
  • Biztosítás