Valér
4 °C
8 °C

Már kilenc pont az MTK előnye

2001.10.17. 16:56
Alacsony színvonalú mérkőzésen a listavezető MTK a lehető legkisebb arányban (1-0-ra) verete a seregható Vasast. Egyik csapat sem kápráztatat el a publikumot, a hazaiak végül azzal nyertek, hogy Ferenczi révén egy adódó helyzet kihasználtak. Győzelmével a kék-fehér csapat továbbra is vezeti a tabellát (kilenc pont előnnyel!), míg a szebb napokat látott Vasas maradt utolsó.
Néhány évvel ezelőtt (évtizeddel korábban pláne!) elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy MTK-Vasas mérkőzés az előzetes esélylatolgatások alapján az előre lefutott kategóriába kerüljön. A tények azonban makacs dolgok- a hazaiak elsők, míg a vendégek utolsók a tabellán - így reálisan nézve aligha találhatunk nagyobb "fix egyest" a bajnoki programban.

A piros-kékek mintha rá akartak volna cáfolni a várakozásokra, és meglehetősen agilisan kezdték a találkozót. A 3. percben Tóth Norbert beadását Gyánó felelte kapura, de Hajdu vetődve védett, majd két perccel később Polonkai lőtt 18 méterről mellé.

A félidő felétől kezdve az MTK átvette az irányítást, és több helyzet is kidolgozott, mindössze csatárai ügyetlenségén múlott, hogy nem rezdült meg Nota hálója. A lehetőségek elpuskázásában Ferenczi járt az élen, aki a 24. percben kihagyta a kihagyhatatlant : Zavadszky átadását teljesen üresen állva négy méterről lőtte fölé. A 34. percben javított a kék-fehér támadó, Czvitkovics labdájával ugrott ki a védők közül és, 14 méterről, a kivetődő Nota alatt a kapu közepébe helyezett (1-0).

A folytatásban több gól nem esett mindössze néhány lehetősé maradt kihasználatlanul. A 72. percben Illés visszagurított labdáját Czvitkovics egy cselt követően 17 méterről, centiméterekkel lőtte mellé. Tíz perc múlva megfordult a szereposztás: Czvitkovics ívelt középre a jobb szélről, Illés 6 méterről a kapu fölé fejelt.