Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Sopronban nyert a Videoton

2001.10.17. 16:56
Kapcsolódók (1)
Sopronban is folytatta remek bajnoki teljesítményét a Videoton. A székes fehérváriak már félidőben kétgólos előnyhöz jutottak Pomper és Földes révén. A második játékrészben hiába próbált szépíteni a Matáv. Komódi találata után ismét a vendégek örülhettek. Négy-egyes győzelmével a Videoton megerősítette helyét a táblázat első harmadában, míg a Sopron a kiesés ellen küzd.
A dunántúli rangadóra a házigazda soproniak két kulcsjátékosuk nélkül készülődtek, mind Salagean, mind Vincze Gábor három sárga lap miatt hagyta ki a Videoton elleni meccset. A székesfehérváriak mester Várhidi Péter sem legjobb csapatát tudta pályára küldeni, hiszen Hamar, Castó és Bekő sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, Földes az első húsz percben akár háromszor betalálhatott volna. A Matáv huszonöt perc után ébredt, Tóth Mihály közeli lövését azonban Végh bravúrral hárította.

A 35. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A soproni kaputól huszonhat métrről végezhette el szabadrúgást Pomper. A Videoton középpályása hatalmas erővel lőtte a labdát a bal felső sarokba (0-1). A hazaiak még fel sem ocsúdtak a bombagól okozta sokkból, amikor újabb gólt kaptak. A 41.percben Szabados addig ügyetlenkedett, amíg Szalai megszerezte a labdát, majd középre passzolt Földesnek, a székesfehérvári csatár pedig igazítás nélkül, egyből a hálóba továbbított (0-2).

A második játékrészben továbbra is a soproniak támadtak többet, de csak helyzetig jutottak el Somogyiék. A Videoton viszont az 57. percben újból betalált, Szalai beadását Komódi váltotta góllá (0-3). A hajrában még egy-egy gólt lőttek a csapatok - Sira illetve Kiskapusi volt eredményes -, de ez a lényegen már nem változatott: a Videoton magabiztos győzelmet aratott Sopronban (1-4).