Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Fülöp pótolta a kiállított Szűcsöt

2001.10.17. 16:58
A bajnoki forduló rangadóján a Zalaegerszeg Nagy Lajos és Kenesei góljával kettő nullra verte az FTC-t. Tíz perccel a lefújás előtt Szűcs kapus szándékosan szabálytalankodott a kitörő Waltnarrel szemben, Hanacsek játékvezető kiállította a vendégek hálóőrét. Helyére - mivel minden mezőnycsere lehetőségét már kihasználták a vendégek - a csatár Fülöp állt a kapuba.
Két, az utóbbi hetekben gyengélkedő csapat találkozott Zalaegerszegen. A hazaiak parádés kezdés után visszaesetek, sorozatban szenvedtek vereségeket, ráadásként a kupából is kiestek. A bajnoki második helyezett Ferencváros sem szerzett túl sok örömet az utóbbi időben szurkolóinak, hiszen elbukták az MTK elleni örökrangadót és az Újpest ellen kupameccset is. Ráadásként Csank János nem számíthatott a hetek óta sérült Gera mellett Gyepes és Dragóner játékára sem.

Óvatosan kezdetek a csapatok tíz perc elteltével láthatta a szépszámú publikum az első kapura lövést. Ekkor Kocsárdi átadásából Kenesei lépett ki a védők közül, nyolc méterről azonban a rövid sarok mellé lőtt. A zalaiak játszottak fölényben, de igazán nagy helyzetig még öt percet várni kellett. A 16. percben egymás után két szögletet is rúghattak a hazaiak, majd Kocsárdi beadását Waltner csúsztatta kapura - Szűcs bravúrral ütötte szögletre a felső sarok felé tartó labdát.

A ferencvárosiak meglehetősen enerváltan futballoztak, alig-jutottak el Turi kapuja elé, helyzetet pedig egyáltalán nem tudtak kialakítani. Nem úgy a hazaiak, akik a 37. percben a játékrész legnagyobb helyzetét hagyták ki. Kenesi a bal oldalon egészen az alapvonalig futott el, a középen teljesen üresen álló Waltnerhez akart passzolni, de földbe rúgott, így odalett a helyzet.

Két perc alatt sikerült a ZTE-nek az , ami negyvenöt perc alatt nem: alig kezdődött el második félidő, máris megszerezték a hazaiak a vezetést. Molnár Balázs lövés elsuhant volna a kapu előtt, de Nagy Lajos az ötös magasságában még beleszúrt a labdába, ami felső sarokban landolt (1-0). Két perc múlva tovább nőhetett volna a hazaiak előnye, de Egressy beadása után Waltner elől mentettek a védők.

A 65. percben viszont már senki sem tudott menteni. Nagy Lajos Waltner volt a labda útja, a csatár az alapvonalról középre játszott, és Keneseinek még arra is volt ideje, hogy visszaforduljon a labdáért, majd a tizenhatos vonaláról, fordulásból a sarokba helyezett (2-0).

Nyolc perccel a vége előtt Waltner ugrott ki, kicselezte Szűcs kapust is, szabálytalankodott vele. A bír továbbot intett, majd a két játékos a tizenhatoson belül összecsapott. Hanacsek játékvezető úgy ítélte meg, hogy a kapus szándékosan megrúgta a játékost, ezért kiállította. Mivel az FTC kihasználta minden cserelehetőségét, így a csatár Fülöp lett a zöld-fehérek kapusa. A pótkapusnak nem akadt védeni valója - maradt a kétgólos hazai győzelem.