Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

A hosszabbításban egyenlített az ETO

2001.10.19. 20:30
A bajnokságban listavezető MTK Hungária labdarúgó-csapata idegenben 1-1-es döntetlent játszott a Győri ETO-val. Az első félidő gyenge játékot és gólnélküli eredményt hozott. A folytatásban Zavadszky révén gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek, és bár később Füzi kiállítása miatt tíz emberrel játszottak, sokáig úgy tűnt, hogy ezzel a találattal a győzelmet is kivívták. A hazaiak azonban jól hajráztak, és Szanyónak a 93. percben lőtt góljával végül kiegyenlítettek.
Az NB I tizenharmadik fordulójának nyitányán a kiesés rémétől fenyegetett, tizenegyedik helyezett Győri ETO a listavezető MTK Hungáriát fogadta. A mérkőzésre a vendég kék-fehérek készülődhettek nyugodtabban, hiszen az utolsó négy találkozójukat megnyerték, és már kilenc pont előnnyel vezetik a tabellát. A Varga Zoltán menesztése után edzőcserén átesett ETO mérlege ugyanezen etapban már sokkal szerényebb: két vereség mellett mindössze két döntetlent értek el a Rába- partiak. A házigazdák legfeljebb az egy héttel korábbi debreceni döntetlenből meríthettek erőt a listavezető elleni derbire.

MTK szöglettel indult a mérkőzés, ám az első helyzetet a hazaiak hagyták ki: Dulcea tört be a tizenhatoson belülre, Szanyóhoz akart passzolni, de elcsúszott így odalett a lehetőség. A román légiós a továbbiakban is igyekezett, a 15. percben Mónos rövidre sikerült hazaadásáról maradt le hajszállal. A félidő felénél már a vendégek is veszélyezettek, előbb Zavadszky lőtt mellé egy szabadrúgást húsz méterről, majd Ferenczi fejese és lövése tévesztett célt. A félidő hajrájában Baumgartner lábában volt a gól, de ott is maradt, mivel a Hajduról kipattanó labdát fölé vágta.

A második játékrész hetedik percében majdnem megszerezte a vezetést a vendégcsapat, de Zavadszky beadását Molnár a kapufára ütötte. A következő akció után azonban már nem volt szerencséje a hazaiak kapusának. Mónos emelt középre, és a jókor érkező Zavadszky közelről a hálóba passzolt (0-1).

A találat után Tamási Zsolt vezetőedző átszervezet csapatát, a védő Lakos helyére a Debrecen ellen gólt szertett támadót, Oross Mártont küldte pályára. A 62. percben hatalmas esély kapott a hazai csapat, mivel a Farkas Balázst szándékosan megütő Füzit a játékvezető egyből kiállította. Sokáig úgy tűnt, hogy az ETO játékosai nem tudják kihasználni létszámfölényüket. Egészen a 93. percig, amikor Szanyó kiegyenlített, fontos pontot szerezve ezzel a hazaiaknak a bennmaradásért folytatott küzdelemben (1-1).