József, Bánk
-6 °C
0 °C

Tököli duplája döntött

2001.10.20. 16:51
Két győztes mérkőzés után a Dunaferrnek nem is lehetett más célja a Sopron ellen, minthogy begyűjtse mindhárom pontot. A hazaiak voltak az egyértelmű esélyesek, már csak amiatt is, mert a Sopron hullámvölgybe került, ezt tükrözte, hogy pontot sem szereztek az elmúlt három fordulóban. Az újvárosiak miután átaludták az első félidőt, a másodikban érvényre juttatták akarutukat, és megérdemelten nyertek.
A Dunaferr a régi időkre emlékeztető taktikus futballt nyújtott a múlt héten az Újpest ellen, és végül megérdemelt győzelmet aratott a lilák ellen. A Dunaferr ezzel a győzelemmel felzárkózott az élmezőnyhöz, és a további "közelítést" tűzték ki célul maguk elé a Sopron ellenében.

A cserék lendületet hoztak a Dunaferr játékába

Az első félidőben aztán ebből semmit sem lehetett látni, hiszen hiába játszott mezőnyfölényben Egervári Sándort legénysége, egyetlen igazán tudatos támadást sem sikerült vezetniük. Jellemző, hogy Molnár lecsúszott beadása volt a legveszélyesebb helyzet. Rajta kívül Rósa próbálkozott még egyszer. A soproniak kontrákba építettek, de a kapu előtt bizonytalanok voltak.

A második negyvenöt percben aztán már végre futballra emlékeztető jelenetek is játszódtak a pályán. Öt perc sem telt el, amikor Tököli villant egyet - a csereként beállt Lengyel lefejelt labdáját ugyancsak fejjel juttatta a kapuba. Nem sokkal később, a 63. percben az ugyancsak csereként beállt Mészáros viharzott el a szélen, Lengyel Tökölihez passzolt, aki nyolc méterről nem hibázott, és így a góllövőlista élére ugrott.

Csak kapufára futotta a Sopron erejéből

Ezek után a Sopron erőlködött, Nagy Tamás kapufája - a visszapattanó labdát az égbe lőtték - jelezte, hogy nem adták fel a meccset, de annyi erő már nem volt bennük, hogy változtassanak az eredményen.