Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Nem tudta megtartani előnyét a Haladás

2001.10.20. 19:50
A Haladás biztatóan kezdte az idei szezont, de pillanatnyilag úgy tűnik, őket is elérte az újoncok betegsége, és érezhető mélyrepülésbe kezdtek. Tizennégy gólt kaptak az elmúlt három fordulóban, és nem szereztek pontot. Az Újpest a Dunaferr ellen kapott ki hazai pályán, így Szombathelyre a javítás szándékéval utaztak. A tervük félig sikerült is, hiszen döntetlent értek el.
Nagy iramban, és Újpest-góllal kezdődött az összecsapás. Tokody húzogatása után Erőshöz került a labda, ő beleperdített, ami így a kimozduló Takács fölött a sarokba pattant. Rájár a rúd Takácsra, hiszen tizennégy gól után most megint rosszul indult számára mérkőzés.

Filipovic gólt fejelt, aztán kis híján kiállították

A Haladás, soraiban a sokáig nélkülözött sérültjeivel ezek után jelentős erőket mozgósított a gyors egyenlítés érdekében, és Filipovics révén nem is váratott sokáig magára a találat. Erős ügyetlenkedett az alapvonal közelében, nem tudott felszabadítani, a labda a hazaiakhoz került, amit azonnal középre játszottak, és Filipovics hat méterről szép gólt fejelt.

Még fel sem ocsúdott az Újpest, tüstént hátrányba került. A házigólkirály, Preisinger fejelt a kapuba. Poszának nem volt szerencséje az esetnél, mert Nagy László lövését bravúrral hárította ugyan, de a kipattanó labda épp a válogatott csatár elé került, aki két méterről két védőtől szorongatva a kapuba bólintott.

Somfalvi előtt kimaradtak a ziccerek

A félidő vége előtt Filipovic belekönyökölt Vagner arcába, kizárólag a játékvezető jóindulatának köszönhette, hogy a második félidőre is kifuthatott társaival együtt. A második játékrészben amúgy lüktetett a játék, ám a helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagy lehetőségről egyik esetben sem lehetett beszélni.

Mígnem Erős szögletét Tamási tizennégy méterről félfordulatból a hálóba vágta. Takács beleért a labdába, de hárítani már nem tudott. A Haladás hiába uralta a meccs végét, a győzelmet már nem sikerült kicsikarnia, elsősorban amiatt, mert Somfalvi nagy ziccerekben hibázott.