Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

A hajrában nyert a Videoton

2001.10.20. 19:53
A Videoton stílusos futballt bemutatva verte a múlt héten a Sopront, így a hazai drukkerek várták a jó folytatást a Sóstói stadionban is, annál is inkább, mert eddig hazai pályán nem kényeztette el a szurkolóit a Vidi. A Debrecen ideális partnernek ígérkezett a feladat teljesítéséhez, és ha nehezen is, de sikerült győzelemmel zárnia a hétvégét.
A Videotont kétségkívül fűtötte a bizonyítási vágy a Debrecen ellen, hiszen a tavalyi kupadöntőben épp a Loki ellen vérzett el Várhidi Péter együttese. A hazaiak ennek megfelelőn nagy becsvággyal kezdték a meccset, és már az első negyedórában vezetést szereztek.

Pomper újra gólt szerzett

Az elmúlt fordulóban is eredményes Pomper Terjéket kívánta játéba hozni, de passzba belelépett egy védő, a labda azonban visszakerült Pomper elé, aki habozás nélkül lőtt, és a lövéssel szemben Balogh tehetetlennek bizonyult.

A Loki ezek után is képtelen volt a ritmusváltásra, a legcsekélyebb veszélyt sem jelentettek Végh kapujára nézve, eközben a piros-kékek folyamatosan támadtak, ám a legnagyobb lehetőségeket is elhibázták. Sem Komódinak, sem Tímárnak nem sikerült a gólszerzés.

Váratlanul egyenlítettek a vendégek

A fordulás után magához tért némiképp a Loki, de a játék képe nem változott, aktívabb volt a Vidi, ám a helyzeteket nem sikerült értékesíteniük. Nem úgy, mint Nenadicnak, aki Hanák beívelése után a kapuba bólintott.

A találat nem szegte kedvét a hazaiaknak, továbbra is folyamatosan támadtak és mezőnyfölényben voltak. Negyedórával a vége előtt Terjék révén - remekül emelt a hálóba - újra vezettek, Gajics pedig bebiztosította a sikert, így megérdemelten szerezték meg mindhárom bajnoki pontot. Ezzel a Dunaferr-rel tartja a lépést a másik fejér megyei alakulat.