Emőke
-4 °C
9 °C

Megerősítette harmadik helyét a Vidi

2001.10.24. 20:38
Mindkét Fejér megyei csapat jó periódust zárt az utóbbi fordulókban, hiszen a fehérváriak két legutóbbi győzelmüknek köszönhetően a harmadik helyre léptek előre. A Dunaferr háromszor nyert, ily módon a kilencedik helyről a negyedikre araszolt előre. Fehérváron azonban megbotlottak, a Videoton pedig Terjék két góljával - megérdemelten - győzte le Egervári Sándor csapatát.
A Videoton hét gólt lőtt az elmúlt két fordulóban, egyre inkább kezd összeállni Várhidi Péter csapata. Igazolták, hogy látványosan is képesek játszani, nemcsak kiszenvedik a győzelmeket. A haza szurkolók ezúttal alighanem egytől-egyig elfogadtak volna egy keserves győzelmet, és a vágyuk teljesült is.

A Dunaferr alárendelt szerepet játszott

Ebben a sikerben oroszlánrésze volt Terjék Lajosnak, aki minkét félidőben bevette Rabóczki hálóját. A 18. percben Szalai passzát értékesítette, ballal lőtt a kapuba. Az első félidőben amúgy csak volt kérdéses, hány gólt lő indiszponált ellenfelének a Videoton. A Dunaferr elvétve volt képes eljutni a Vidi térfelére, rá sem lehetett ismerni az utóbbi időben szervezetten futballozó tavalyelőtti bajnokra. A hazaiak viszont számolatlanul dolgozták - és hagyták ki a legnagyobb ziccereket is.

A fordulás után érvényesült a futball örök törvénye, és a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A válogatott kerettag Kiss György hatalmas ballábas bombával egyenlített. A meccs forgató könyve kísértetiesen emlékezetett a Loki ellenire, akkor ugyanígy egy figyelmetlenség után egyenlítettek a debreceniek.

Jakl hibája döntötte el a meccset

Ám mivel a forgatókönyv egyező volt, a Videoton ismét - csakúgy, mint legutóbb, egy védelmi hibából - vezetést szerzett. Jakl elvétett egy hazaadást, Terjék lecsapott a játékszerre, elvitte a kifutó Rabóczki mellett és nagy nyugalommal a hálóba gurított.