Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Preisinger gólja pontot ért

2001.10.24. 17:25
Hazai pályán a Matáv Sopron együttese a 1-1-es döntetlent játszott szombathelyi Haladással a labdarúgó NB I tizennegyedik fordulójában. A házigazdák Tóth Mihály góljával szerezték meg a vezetést, amelyre még az első félidőben Preisinger válaszolt.
Jól kezdett a hazai közönsége előtt győzelemre aspiráló Matáv. Még tíz perc sem telt el, és már náluk volt az előny. Nagy T. a tizenhatos baloldali vonalánál becsapta Filipovicot, középre adott és Tóth M.az ötösről, a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A kiváló start után okkal bizakodhattak a Sopron-drukkerek, hogy kedvenceik, az első negyedórában látott lendületes játékot a mérkőzés hátralévő részében is folytatni tudják.

A félidő felénél azonban váratlanul egyenlített a vendégcsapat. A 26. percben Japa 24 méteres lövése kipattant Borsi kapus melléről és az érkező Preisinger nyolc méterről a kapuba továbbította a labdát (1-1). A gól után igencsak magukra találtak a vendégek, és több veszélyes akciót vezettek a hazaiak kapujára.

Míg az első negyvenöt percben a Haladás rohamozott többet, addig a második játékrészben a soproni lehetőségeket jegyezhettük fel nagyobb számban. A 61. percben azonban ismét a hazai kapu került veszélybe: Peisinger szöktette Nagy Lászlót, aki egyedül tört kapura, de 14 méteres lövését Borsi hárította. Négy perccel a lefújás előtt megszerezhette volna a győzelmet a Matáv gárdája, de Orabinec 14 méteres lövését Takács a felső lécre tolta, így maradt az 1-1-es döntetlen.