Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Döntetlen a rangadón

2001.10.24. 19:26
A labdarúgó NB I tizennegyedik fordulójának rangadóján az Újpest a Ferencvárost fogadta. A két csapat legutóbb emlékezetes csatát vívott a kupában, akkor az Üllői úton a vendég lila-fehérek tizenegyesekkel múlták felül az FTC-t. A mérkőzés első félideje gyenge színvonlú játékot, és gólnélküli döntetlent hozott. A második játékrész utolsó húsz percbében négy gól is esett - egyenlő elosztásban, így végül igazságos döntetlen születettt a rangadón.
Az első érdemleges eseményre alig öt percet kellett várni, ekkor Lipcsei lőtte húsz méterről a sorfalba. Négy perccel később megszületett a lila-fehérek helyzet. Pető húszméteres szabadrúgását Szűcs kiejtette, de a védőknek sikerült felszabadítaniuk a berobbanó csatárok elől. A 17. percben Fülöp játszotta magát egy jó csellel tisztára, ám lövésre már nem maradt ereje, így Posza vetődve hárítani tudott. A hazaiak a huszadik percben lőhették első szögletüket az egyébként sok szabálytalansággal tarkított mérkőzésen.

A 25. percben a feltűnően agilisan játszó Pinte lendületesen tört előre, de a kaputól huszonkét méterre Tamási szabálytalanul állította meg. A megítélt szabadrúgást Szabó Tibor messze fölé lőtte. Félóra elteltével a hazaiaknak is volt már ziccerük: Vagner lépett ki a védők közül, de tízméteres lövését Szűcs hárította.

Három perccel a lefújás előtt elképesztően nagy helyzetet hagyott ki az Újpest. Tokody futott el a szélen, beadására Vagner érkezett pontosan, lövését Szűcs csak kiütni tudta. A kipattanó labda a teljesen üresen álló Lőw elé került, aki öt méterről a kapufát találta el.

A második negyvenöt perc első számottevő történése Szkukalek nevéhez fűződött, a Fradi középpályása tíz méterről lőtt jócskán mellé. Három perccel később Lipcsei gyakorolhatta a szabadrúgást, de ezúttal a sorfal helyett a kapu mögötti labdafogó hálót találta el. A meglehetősen gyenge színvonalú találkozón az 59. percben Dragóner szánta el magát lövésre a kaputól huszonkét méterre. Jól megeresztett bombáját Posza látványos vetődéssel tornázta a felső lécre.

A 75. percben vitatott góllal vezetést szerzett a hazai csapat. Erős Károly kapott labdát a leshatáron, betört a tizenhatoson belülre, egészen az ötös sarkáig cselezte magát, majd a rátámadó védők lába kötött a hosszú sarokba helyezett (1-0).

Nem sokáig tartott az újpestiek öröme, a ferencvárosiak ugyanis öt perc alatt fordítottak. Előbb Szabó Tibor beívelését Dragóner fejelte a felső sarokba, majd néhány perccel később Vén Gábor huszonöt méterről csavart ugyancsak a felső sarokba (1-2).

Ezúttal a zöld-fehérek öröme volt korai, hiszen újabb két perc múlva egyenlített az Újpest. Szélesi futott el a szélen, majd Poljakovichoz játszott, akinek az első lövését még hárította Szűcs, de az ismétléssel szemben már tehetetlen volt a Fradi hálóőre (2-2). A játékvezető még négy percet hosszabbított, de újabb gól már nem esett, így marad a 2-2-es döntetlen.