Klaudia
-4 °C
2 °C

Az utolsó percben mentett pontot a Debrecen

2001.10.27. 20:36
Mindkét játékrész elején gyors gólokat szerzett a vendég Dunaferr, és úgy tűnt a vendégek elviszik a két pontot Debrecenből, ám a nagyerdei kedvenc Bajzát másképp gondolta, és az utolsó utáni percben egyenlített. A Loki pontszerzésének értékét növeli, hogy az utolsó negyedórában tíz emberrel harcolták ki a döntetlent. A Dunaferr végig magabiztosabban játszott, ám a hazaiak lelkesedésükért megérdemlik az egyik pontot.
Nagy iramban kezdtek a csapatok és alig telt el szűk negyedóra, a hazai hálóba került a labda. Lengyel eresztett meg életerős lövést a kaputól mintegy 18 méterre és a labda a felső kapufa alsó éléről vágódott a gólvonal elé. Az érkező Kiss Györgynek pedig rutin munka volt a hálóba bólintania a Dunaferr vezetését jelentő találatot.

A találatot követően a Loki egy sebességgel nagyobb fokozatra kapcsolt, ám nem tudta bevenni a kitűnően védő Rabóczki kapuját. Pedig Plókai vezérletével, minden távolságból és szögből lőttek a hazaiak, de egyenlíteniük nem sikerült.

A második félidő elején növelte előnyét Egervári Sándor együttese. A játékrész 10. percében, a hetek óta jó formában játszó Tököli cselezgetett a hazai tizenhatos előterében, majd jobbal helyezett a kapuba. Nagyon úgy tűnt, a gól után képtelen megújulni a Debrecen.

Ám a 77. percben Nenadic révén sikerült szépítenie a hazaiaknak, hogy alig egy perc múlva emberhátrányba kerüljenek.

Egy beívelésbe Plókai kézzel ért hozzá a büntetőterületen belül, így a kiállítás sorsára jutott, a Dunaferr pedig büntetőhöz. Ám nem tudott élni a nagy lehetőséggel, mert Rósa lövését hárította a Bíró Szabolcs, a kipattanóra berobbanó Sowunmi pedig saját lábát rúgta el. . .

A hazaiak ezután minden mindegy alapon támadtak, ami magában hordozta annak a veszélyét, hogy a vendégek egy gyors kontrával bebiztosítják győzelmüket. A vendégek tördelték a játékot, és okosan tartották a labdát. Ám ez csak a 90. percig sikerült, amikor is Bajzát egy bravúros mozdulattal az utolsó utáni pillanatban mentett pontot a Debrecennek.