Sára, Márió
2 °C
6 °C

Csoda Győrött: nyert az ETO

2001.10.27. 20:35
Az első negyedórában két gyors gólt váltottak a csapatok, majd egy igen unalmas első félidőt produkáltak, hazai mezőnyfölénnyel. A második negyvenöt percben is a győriek voltak az aktívabbak, ám a győztes gólt csak az utolsó percekben sikerült megszerezniük. Ez azt is jelenti, hogy ebben a bajnokságban Szanyóék először diadalmaskodtak a hazai publikum előtt. Igaz eddig idegenben is csak egyszer szereztek három pontot, a Kispest ellen. . .
A hazaiak még nem nyertek ebben a bajnokságban, hazai környezetben. Glázer Róbert együttese pedig az elmúlt fordulók sikeres szereplése után, az elmúlt fordulóban hazai környezetben szenvedett vereséget a Vasastól. A két csapat ezt megelőző találkozóján az ETO eddigi egyetlen győzelmét aratta Kispesten, ahol nem kevesebb, mint öt góllal bizonyult jobbnak Faragóéknál.

A 10. percben Dulcea révén előnyhöz jutottak a hazai zöld-fehérek. Golovic indította a jobb oldalon Baumgartnert, akinek középre adását, Babos elvétette, így az érkező Dulcea testéről vágódott a labda a kapuba. A hazai öröm azonban nem tarthatott sokáig.

A 15. percben ugyanis egyenlítettek a vendégek, Sasu 25 méteres szabadrúgása két védőn is irányt változtatott, így vágódott a tehetetlen Sebők mellett a kapuba. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de nem tudtak igazán veszélyesek lenni a jól záró kispesti védelem mellett. A félidő hátralévő részében kiegyenlítődött játék folyt a pályán, többnyire a hazaiak irányították a játékot - eredménytelenül.

A második játékrészben tovább tartott a hazai fölény, ám ezt nem tudták gólokban megmutatni Vayerék. A találkozó vége felé azonban magára talált a Kispest, és egyre több veszélyes helyzetet teremtett a hazai kapu előtt. A góllövéssel azonban a vendégek is hadilábon álltak, így szinte mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást.

A győriek utolsó tartalékjaikat is mozgósították és ez végül eredményre vezetett. A 88. percben Baumgartner futott el a jobb oldalon, pontos középre adását Szanyó pazar mozdulattal fejelte Udvarácz kapujába. Ezzel a góllal az ETO a 15. fordulóban megszerezte első hazai győzelmét!