Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Végh lett a Haladás végzete

2001.10.27. 20:30
A hazaiak végig irányították a találkozó, ám a szencációsan védő Véghnek nem tudtak gólt lőni. Filipovics még büntetőt is hibázott, és a legnagyobb gólhelyzeteket is elpuskázták a szombathelyiek. A Videoton játékán nem látszott, hogy eseztleges győzelmükkel akár a második helyre is odaérhetnek, szinte csak a védekezéssel törődtek.
A hazaiak már a találkozó elején szerették volna dűlőre vinni a dolgot, és azonnal a kapujához szögezték a Videotont. A vendégvédelem azonban magabiztosan állt a lábán, így nem tudott előnyre szert tenni Keszei Ferenc együttese.

A legnagyobb gólszerzési lehetőség a 25. percben Filipovics előtt maradt ki, aki azután lőhetett büntetőt, hogy Halmosi beadásába Pomper ütött bele. A tizenegyest azonban hiába helyezte jól a jobb sarokra, Végh bravúrosan hárítani tudott. A kihagyott büntető nem törte le a hazaiakat, akik ezután is támadásban maradtak, ám gólt nem sikerült szerezniük.

A Hali sokkal jobb volt ellenfelénél, még ha ezt az eredmény nem is tükrözte. Úgy tűnt, mint ha a vendégek előtt csak egy cél lebegne: gólt nem kapni, aztán majd csak lesz valami. Keszei Ferenc együttese pedig a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta, így döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő ugyanott folytatódott, mint az előző. Rohamozó hazaiak, főként a védekezéssel törődő vendégek. Igaz a sikeres "bekkeléshez" kellett a szenzációsan védő Végh kapus is, akinek úgy tűnt ezen az estén képtelenség gólt lőni.

A 68. percben aztán felgyorsultak az események. Földes kézzel ütött a labdába, ám a jogos sárga lap elmaradt. Filipovics, elakarta végezni a szabadrúgást, ám ekkor Földes elé állt. Ekkor már sárga lapot kapott a Videoton csatára, Filipovics pedig pirosat. Hogy miért, azt csak Makai játékvezető tudja.

A hátralévő húsz percben is lendületben maradtak az emberhátrányban lévő hazaiak, ám gólt nem tudtak szerezni. A Videoton pedig emberelőnyben is csak az eredmény tartására törekedett.