Szilárda
0 °C
6 °C

Szerencsés gólokkal nyert az Újpest

2001.11.02. 20:23
A Győr tizenegy forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata a múlt héten szakadt meg a Kispest ellen, és az Újpest ellen szeretett volna továbbjavítani eddigi gyenge mérlegén a Rába parti csapat. A dolguk viszont nem volt könnyű, hiszen az utóbbi időben az Újpest igyekszik elhagyni a szeszélyes jelzőt a neve mellől, ebben pedig egy ETO elleni győzelem nagyban segíthetett. A siker nem is maradt el, ám arra aligha gondolt bárki is, hogy csupán szerencsés góljaiknak köszönhetik a hazaiak a győzelmet.
Az Újpest a múlt héten a Vasas ellen nem játszott kiemelkedően, ám sokkal taktikusabb volt, így korántsem meglepetés, hogy mindhárom pontot elhozták a Fáy utcából, gólt sem kaptak. A lilák a sikeren felbuzdulva ismét győztesen szerették volna elhagyni a játékteret, ehhez pedig ideális partnernek lehetett tekinteni a Győrt - noha hat éve nem nyert ellene az Újpest -, amelyik ebben a bajnokságban korán kieső helyre sodródott, és eddig csak a Kispest ellen volt képes nyerni, ellenük aratták mindkét diadalukat.

Szanyó egyenlíthetett volna, de elkapkodta a helyzetet

Az Újpest úgy is kezdte a meccset, hogy korán el kívánja dönteni a három pont sorsát. Bár nem volt nagy az iram, többnyire az ETO térfelén pattogott a labda, és az első negyedóra végén Tamási a kapuba csúsztatott. Történt, hogy előtte Tokody szépen vett át egy labdát nyolc méterre a kaputól, fordulásból lőtt, de Sebők gyors vetődéssel hárított. A szögletet azonban Tokody és Tamási - no meg még egy vendég védő - közösen a kapuba juttatta.

A gól után az Újpest enerváltan játszott, a Győr játszotta a futballt, a kapu előtt azonban gyámoltalannak bizonyultak. Szanyó kétszer is egyenlíthetett volna, de mindkétszer hibázott. A tizenhatosig ügyes támadásokat vezettek a vendégek, ám a kapu előtt mintha átok ült volna rajtuk. Aztán váratlanul növelte előnyét az Újpest. Egy gyors szabadrúgás-kombináció után Erős futott el a szélen, lövését Sebők kiütötte, ám az érkező Lőw tíz méterről kapura lőtt, a lecsúszott labdába Tokody pörgetett bele, így lett 2-0.

A hajrára megélénkült a játék, kis híján egyenlített a vendégcsapat

A második játékrészben a győriek erőlködtek, de Nicsenko előtt kimaradtak a helyzetek - Posza többször is bravúrral védett -, így a javítás sokáig nem sikerült a vendégeknek. Mígnem pár másodperccel a rendes játékidő letelte után Farkas Balázs bődületesen nagy gólt lőtt húsz méterről. (A bal kapufáról pattant a labda gólvonal mögé.)

Egy szempillantás alatt megélénkült a játék, és Balla emelésénél ismét Posza remeklésére volt szükség, hogy az újpesti gárda győzelemmel köszöntse szombaton születésnapját ünneplő trénerét, Kisteleki Istvánt. Mindent egybevéve az Újpest megérdemelten nyert, de ez a játék aligha lesz elég a jövőben komolyabb csapatok ellen.

Bede - nincs bocsánat

A hazai közönség most a gyengébb produkciót is elnézte kedvenceinek, Bedének viszont nem tuják megbocsátani a Dunaferr elleni félbeszakadt meccset, már kezdés előtt anyázták őt. Pedig a hosszabbításban egy jogosnak tűnő győri tizenegyes felett hunyt szemet.