Szilárda
0 °C
6 °C

Sopronban is kikapott a Vasas

2001.11.03. 16:54
Hazai pályán fontos három pontot szerzett a házigazda Sopron, miután a hajrában lőtt góllal 2-1-re verte a Vasast. A hazaiak ezzel a győzelmükkel átmenetileg megnyugodhattak, míg a Vasas továbbra is az utolsó - és egyben kieső helyen áll a labdarúgó NB I táblázatán.
Az utóbbi fordulókban igencsak gyengén szereplő - és ismét a kiesőzónába került - hazaiak számára csak a győzelem volt elfogadható ezen a mérkőzésen. Ennek megfelelően, már a kezdés után rögtön átvették a mérkőzés irányítását, és alig telt el három perc a meccsből, amikor megszerezték a vezetést is. Csiszár baloldali, élesen belőtt szabadrúgása a Vasas-védőkről Salagean elé vágódott, aki 16 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-0).

A hazai közönség azt gondolta, hogy kedvencek ezúttal gólzáporos mérkőzésen igazi népünnepélyt rendeznek számukra. Nos, nem így történt, mivel a lelkes vendégek még az első félidőben kiegyenlítettek. A 39. percben Gyánó egy beívelt labdát visszafejelt a tizenhatos előterében tartózkodó Tóth N. elé, aki 17 méterről erős, lapos lövést küldött Farkas kapujának bal alsó sarkába (1-1). Az egyenlítő gól után a bíró elküldte a kispadtól a hazaiak edzőjét, Reszeli-Soós Istvánt, mert meglökte a tartalék játékvezetőt.

A második játékrészben továbbra is a hazaiak kezdeményeztek többet, de egészen a 78. percig nem tudták feltörni a jól záró Vasas védelmet. Ekkor Csiszár emelt Nagy T. elé, aki rávezette a labdát Notára, középre gurított, és az érkező Tóth M. két méterről az üres kapuba passzolt, megszerezve ezzel csapata szára oly fontos három pontot. (2-1).