Valér
4 °C
8 °C

Jól hajrázott a ZTE

2001.11.03. 19:33
Újabb győzelmével megerősítette dobogós helyét a Zalaegerszeg labdarúgó-csapata, amely ezúttal a Debrecent verte 3-1-re. A vezetést vendégek szerezték meg, de négy perc múlva már érkezett a zalai válasz. A második félidőben már kiütközött a két csapat közötti különbség, és hazaiak végül megérdemelten nyerték meg találkozót.
Zalaegerszegen kedvező előjelekkel készülődtek a hazaiak a Debrecen elleni bajnoki labdarúgó mérkőzésre. A zalaiak huszonnyolc ponttal a táblázat második helyén álltak, ráadásként Bozsik Péter vezetőedző a legjobb együttesét küldhetett pályára, mivel sem sérülés, sem eltiltás nem "tizedelte" a hazai alakulatot.

Hidegzuhannyal indult a hazaiak számára mérkőzés, hiszen az ötödik percben majdnem gólt kaptak. Turi rosszul jött ki kapujából, így Böőr átadása a teljesen üresen álló Tiberhez került, a csatár azonban nem találta el a kaput. A 14. percben azonban már nem úszta meg a feltűnően sokat könnyelműsködő ZTE: Tiber futott el a bal oldalon, beadását Nenadic közelről a bal alsó sarokba fejelte (0-1).

A hazaiak gyorsan felébredtek a bekapott gól után, és négy perccel később egyenlítettek. A 18. percben Kenesei bal oldali szögletét Egressy három méterről csúsztatta a kapu közepébe (1-1).

A győzelemre áhítozó hazaiakat talán túlságosan megnyugtatat a gól, mivel sokáig nem tudták bevenni a vendégek kapuját. Egészen a második félidő közepéig tartotta magát a Debrecen, a 67. percben azonban Bonchis ívelt keresztbe, Egressy levette a labdát, majd 10 méterről a vetődő Bíró alatt a bal alsó sarokba lőtt (2-1).

A hajrában még megpróbáltak egyenlíteni vendégek, de gólt már nem sikerült lőniük, sőt a 92. percben újból a hazaiak örülhettek. Róth indította a kitámadó debreceni védelem mellett Waltnert, aki a kifutó Bíró mellett 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított, beállítva a végeredményt (3-1).