Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Mélyponton a Fradi

2001.11.09. 21:52
Hazai pályán szenvedett katasztrofális, 3-0-ás vereséget a Ferencváros labdarúgó-csapata a Dunaferrtől az NB I 17. fordulójában. A vendégek Sowunmi két találatával már az első félidőben elhúztak, a második negyvenöt percben pedig magabiztosan tartották előnyüket. Sőt, a 77. percben Penksa góljával kiütésessé tette a vendég-sikert. Az FTC a szezonban már hetedik verségét szenvedte el, így a gárda vezetőedzőjének, Csank Jánosnak a távozása minden eddiginél valószínűbbé vált.
"Most vagy soha" hangulatban várta mind a két tréner a labdarúgó-bajnokság pénteki rangadóját. Ez nem volt véletlen, hiszen mind Csank Jánosra, mind pedig Egervári Sándorra ráfért a siker, hiszen az elmúlt szezon első két helyett csapata nem villog az idei szezonban. Ez főleg a Fradira igaz, amely hetek óta képtelen nyerni, és mindössze ötödik volt a tabellán.

Hidegzuhannyal indult a mérkőzés a hazaiak számára, mivel már a tizedik percben vendégelőnyt mutatott az eredményjelző tábla. Zováth labdájával Lengyel a felezővonalról hosszú átadással indította a leshatáron álló Sowunmit, aki jó ütemben lépett ki védők közül, megnézte magának a jobb alsó sarkot, és tizenkét méterről Szűcs mellett megszerezte csapatának a vezetést (0-1).

A gól után elszánt rohamokat várt kedvenceitől (?) a hazai publikum, ám a zöldek láthatólag megzavarodtak a bekapott góltól. Próbálkoztak ugyan a támadások szövésével, de rengeteg hiba csúszott az átadásokba - érdemleges helyzetet sem tudtak kialakítani.

A Dunaferr viszont remekül ráérzett a lehetőségre, hogy a teljesen összezuhant ferencvárosiak ellen könnyedén megnyerhetik a mérkőzését. A felismerést tett követte, és hat perccel a vége előtt már kétgólosra nőtt vendégek előnye. A 39. percben Rósa Henrik cselezgetett a baloldalon, majd Tökölit hozta játékba. Tököli a keresztbe mozgó Sowunmihoz passzolt, aki egy cselt követően tizenkét méterről ballal ezúttal a bal sarokba helyezett (0-2).

A folytatásban sem változott sokat a játék képe - a zöld-fehérek erőlködtek, de a az egyre magabiztosabb Dunaferr könnyedén szerelte le a házigazdák harmatgyenge próbálkozásait. A legnagyobb izgalmat a nagyszerűen játszó Sowunmi sérülése jelentette. A dunaújvárosi csatár az 53. percben meghúzódott, helyére Jakl állt be.

A 77. percben az addig sem túl erőteljes ferencvárosi remények végleg az enyészetté lettek. Molnár szerzett labdát, majd Rósához játszott, aki Penksát hozta helyzetbe. A szlovák légiós a kivetődő Szűcs felett a hálóba emelte a vendégek harmadik gólját, amellyel a végeredményt is beállította (0-3).

Ere a vereség - nem túlzás állítani - minden bizonnyal mély nyomokat hagy szurkolóban, vezetőben, játékosban egyaránt. A Fradi a tavalyi bajnoki címe után hihetetlen mélységbe zuhant, és ráadásként a szurkolói is elpártoltak a gárdától (alig 3-4 ezren látogattak ki az Üllői útra). A történtek után a tulajdonosra, Várszegi Gáborra vár a korántsem könnyű döntés: meg kell tisztítania a vezetőséget és a játékosállományt egyaránt, mert különben a menthetetlenül összeomlik a zöld-fehér egylet.