Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Gólokba foglalt félidő Debrecenben

2001.11.10. 19:27
A Debrecen egy félidőn át "kereste a fogást" a Haladáson, ám mezőnyfölénye ellenére nem sikerült gólt szereznie. A második félidőt aztán két gól közé foglalta a hazai gárda, és hiába támadott közte többet a szombathelyi alakulat, a Loki megérdemelten szerezte meg a három pontot.
Pajkos János a Debrecen edzője alaposan átszervezte csapatát az eredeti elképzelésekhez képest, hiszen kihagyta Kerekest, Tiber és Vadicskát is a kezdő tizenegyből. Ennek ellenére a Loki kezdte aktívabban a találkozót, és sorra vezette támadásait a szombathelyi kapu felé. Az első komolyabb lehetőségre mégis a 24. percig kellett várni a debreceni szurkolóknak.

Ekkor azonban Halmosinak egy percen belül két alkalommal is a gólvonalról kellett mentenie. Először Nenadics fejesénél, majd Kuttor bombája után kellett tisztáznia a Haladás középpályásának. A hazaiak mezőnyfölényére jellemző, hogy a 35. percben már a hetedik szögletrúgást végezték el. Ám hiába birtokolták többet a labdát Kuttorék, a Haladás kapujában Takács, ragyogóan védett.

Ami nem sikerült az első negyvenöt percben, az a második félidőben két perc alatt sikerült. Szöglet után Plókai fejelt hét méterről a kapuba. A Haladás nagyobb fokozatra kapcsolt, ám nem tudták feltörni a jól záró debreceni védelmet. A legnagyobb ziccer Halmosi előtt maradt ki, aki a 83. percben Leandró labdáját - senkitől sem zavartatva - kilenc méterről lőtte fölé.

A hazaiak pedig úgy zárták a félidőt, ahogy kezdték, azaz góllal. A 92. percben a csereként beállt Kerekes lépett ki a védők közül, Juhász rángatta a csatár mezét, majd a tizenhatoson belül buktatta. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, és bal alsó sarokba tartó labdájába Takács csak beleütni tudott.