Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Az UTE sem tudta megállítani az MTK-t

2001.11.10. 19:32
Az MTK - Füzi és Madar vezérletével - magabiztos háromgólos győzelmet aratott az elmúlt hetekhez képest igen csak visszafogott Újpest ellen. A hazaiak szinte az egész találkozón mezőnyfölényben futballoztak, míg a lila-fehéreknek szinte csak felvillanásaik voltak. Az MTK győzelmének köszönhetően hazai pályán továbbra is százszázalékos.
A forduló rangadójának kikiáltott mérkőzés első negyedében, a mezőnyben vívtak nagy csatát a csapatok, ám a kapuk nem kerültek komolyabb veszélybe. A 25. perc után azonban állandósulni látszott a hazaiak fölénye, ami bő félóra elteltével gólban nyilvánult meg.

A 31. percben Madar hozta fel a labdát, a baloldalon Füzit indította, akinek beadásába Zavadszky valami elképesztő ügyetlenül nyúlt bele. A labda tisztán az újpesti védőké és Poszáé lehetett volna, de a kapu torkában addig ügyetlenkedtek, amíg a felperdülő labdát Zavadszky a kapuba fejelte.

A gól után is a kék-fehérek maradtak támadásban, főleg Madar és Füzi okozott komoly gondot a lilák védőinek. Az első játékrészben a vendégek mindössze egy helyzetet tudtak kialakítani Hajdu kapuja előtt.

A második negyvenöt percben is maradt a hazai mezőnyfölény, többnyire a hazaiak akarata érvényesült. Egy óra elteltével növelte is előnyét Bognár György csapata. Illés becsapta Korolovszkyt, baloldali beadása átszállt a másik oldalra, ahonnan Mónos azonnal visszaemelt középre, ahol érkezett Füzi és 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt.

Szűk tíz perc múlva Zavadszky labdájával Branezac lépett ki, akinek 14 méterről, leadott lapos lövése a jobb oldali kapufa tövéről pattant ki. Három perc múlva már a kapufa se mentette meg az UTE-t az újabb góltól. Illés remekül passzolt Füzi elé, aki lefutotta Szélesit, majd a rosszul kimozduló Posza lábai között a hálóba gurított, ezzel bebiztosítva a győzelmet.

Az MTK végig jobban játszva, megérdemelten tartotta otthon a három pontot, ami azt jelenti, hogy a kék-fehérek hazai pályán még mindig őrzik száz százalékos teljesítményüket, és magabiztosan vezetik a tabellát.