Klaudia
-3 °C
3 °C

Jovics duplázott a ráadásban

2001.11.17. 18:35
Jovicsnak, a 91. és a 93. percben lőtt két góljával nyert a Ferencváros 3-1-re Szombathelyen, a Haladás ellen. Az első félidőben Gyepes fejesével a vendégeknél volt az előny, amit Leandro büntetőből egyenlített ki. Úgy tűnt, marad a döntetlen, amikor érkezett Jovics, és találataival eldöntötte a meccset.
Aligha túlzás állítani, hogy mind a két csapat számára égető fontosságú volt a győzelem megszerzése. A szombathelyi és budapesti zöld-fehéreknek sem megy túlságosan jól, egyik gárda sem tudott győzni már "emberemlékezet" óta (a Fradi hat, míg a Hali' kilenc fordulót tudhat maga mögött nyeretlenül). Ez teljesítmény a táblázaton is meglátszik a Haladás kilencedikként, az FTC pedig hatodikként várta az összecsapást.

Az első negyedóra enyhe hazai mezőnyfölénye után a vendégek is egyre több támadást vezetek. Sőt a 16. percben a vezetést is megszerezték. Balog hatalmas bedobása egészen az ötös közepéig szállt, és Gyepes a meglepett védők és a megdermedt kapus asszisztálása mellett a kapu bal oldalába bólintotta harmadik első osztályú gólját (1-0).

A gól után alaposan felpaprikázódott a hangulat: az ellenakciót követően Somfalvi beadása Hrutka kezéről pattant le, de a játékvetető vétlennek ítélt a kezezést. Az eset után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat, sorozatban dolgozták ki helyzeteiket, de a befejezésekbe mindig becsúszott egy apró hiba. A legnagyobb helyzete Filipovics hagyta ki, a támadó tíz méterről, fordulásból leadott lövését mentette Szűcs.

A pihenő után egy perccel eldönthette volna mérkőzést a Fradi. Kriston futott el a szélen, beadására Zombori érkezett, de óriási helyzetből a kapu fölé lőtt. Az 58. percben kiegyenlített a Haladás. Preisinger tört be a tizenhatoson belülre, Lipcsei folyamatosan gyötörte, végül lerántotta. A megítélt büntetőt Leandro az elvetődő Szűcs felett lőtte a kapu közepébe (1-1).

Nagy hajrába kezdett a hazai csapat, és Fradi csak szerencséjének köszönhette, hogy nem kapott újabb gólt - Preisinger lövése a védőkön megpattanva a felső lécen landolt. Igaz, hasonló jelenet a másik oldalon is lejátszódott, Fülöp 13 méterről találta el a kapufát.

A hajrában a teljesen kitámadó hazaiak mellett a vendégek két gyors kontrából két gól is tudtak lőni. Már mindenki a lefújást várta, már letelt a kilencven perc is, amikor Fülöp tört előre, a teljesen üresen álló Jovics elé tálalt, aki a kimozduló Takács válla fölött elegánsan emelt a hálóba (1-2). A teljesen összetört Haladás játékosok még fel sem ocsúdtak, amikor ismét Jovics került helyzetbe, és vendégek légiósa ezúttal sem hibázott, beállítva végeredményt (1-3).