Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Debreceni pont Kispestről

2001.11.17. 19:05
A hazai csapat bár fölényben játszott, a vezetést a jól kontrázó vendégek szerezték meg a a Kispest-DVSC meccsen. A hazaiak a második félidőben Sasu révén kiegyenlítettek, de a győzelmet nem tudták kivívni. Sőt, a hajrában Plókai fejesből a vendégek góljainak számát növelhette volna.
A mérkőzésre mind a két tábor optimistán készülődhetett. A hazai Kispest legutóbb meglepetésre nagyon értékes pontot tudott szerezni az éremesélyes és otthonában félelmetes Zalaegerszeg pályáján, míg a Debrecen otthon verte magabiztosan, 2-0-ra a szombathelyi Haladást.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzését, de Sasu illetve Borgulya elől az utolsó pillanatban közbe tudott avatkozni a vendég-védelem. A 27. percben pedig- ahogy az történni szokott - a fölényben játszó, de helyzeteit kihasználni nem tudó csapat gólt kapott. Majoros a balszélről bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről laposan a rövid sarokba lőtt (0-1).

A kispestiek mindent megtettek az egyenlítésért, de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse. Az 50. percben Borgulya ugratta ki Piroskát, aki kiszorított helyzetből a jobb kapufát találta el. Négy perccel később azonban már sikerült bevenniük az egyébként jól védő Bíró Szabolcs kapuját. Az 54. percben Aranyos ívelt be a bal oldalról egy szabadrúgást, a jó ütemben felugró Sasu a jobb sarokba fejelt (1-1). A 77. percben a vendégek ismét előnybe kerülhettek volna, de Majoros baloldali szögletét Plókai fejelte a felső lécre.