Auguszta
-3 °C
2 °C

Mindenkinek jó döntetlen Sopronban

2001.11.17. 15:46
Nem született gól a listavezető MTK soproni vendégjátékán a labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A legnagyobb helyzetet a hazaiak részéről Tóth Mihály hagyta ki, aki a tíz perccel a lefújás előtt közelről a kapusba lőtte a labdát.
Két, jó formában lévő csapat találkozott Sopronban. A házigazda Matáv legutóbbi négy fordulóban nem talált legyőzőre, melynek eredményeképpen az eddig kiesés ellen küzdő gárda felzárkózott a középmezőnybe. A vendég MTK továbbra s megállíthatatlanul menetel, Bognár György tanítványai a tizenkét pont előnnyel vezették a tabellát a forduló előtt.

A fővárosiakra alaposan ráijesztett legjobbjuk, Illés Béla, aki az 5. percben Szabadossal ütközött, és csak hosszas ápolás után tudta folytatnia játékot - míg hazaiak játékosa négy perccel később kénytelen volt cserét kérni. Az első helyzet a hazaiak kapuja előtt adódott, a 18. percben Zavadszky indította Ferenczit, aki 10 méterről lőtt, de Farkas hárított. A Matáv hálóőre öt perccel később ismét jól avatkozott közbe, ezúttal Illés lövését védte lábbal. A hazaiak első veszélyes akciója a 25. percben vezették, Tóth Mihály 14 méterről leadott lövése nem jelentett gondot Hajdunak. A félidő utolsó percében még Tóth István fejelt kecsegtető helyzetből fölé.

A második félidőben, a 65. percben Madar veszélyeztetett szabadrúgásból, majd sokáig nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem. Egészen a 80. percig, amikor egymás után kétszer is betalálhattak volna a támadók. Először Tóth Mihály labdájával nagy Tamás lépett ki középen lövését azonban Hajdu hárította. Az ellenakcióból Ferenczi fejelhetett hét méterről, de fejese elkerülte a kaput, így maradt a gólnélküli döntetlen