Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kétgólos hátrányból egyenlített a Dunaferr

2001.11.21. 20:11
Székesfehérvári győzelme után meg kellett elégednie az egyik bajnoki ponttal a Győri ETO-nak a Dunaferr elleni bajnoki mérkőzésen. A hazaiak az első negyedóra után 2-0-ra vezettek, ám a vendégek - a később kiállított Salamon és Sowunmi találatával kiegyenlítetetk, így végeredményben maradt a 2-2.
Jó hangulatban készülődött a Dunaferr ellen agyőri EWTO labdarúgói, ami nem is volt csoda, hiszen a legutóbbi fordulóban hatalmas meglepetésre legyőzte idegenben 2-1-re a bajnoki éremre aspiráló Videotont. A vendég dunaújvárosiak szintén remekeltek a hét végén, Egervári Sándor tanítványai remek második félidőt produkálva verték a kieső helyen álló Vasast.

A házigazdák jó hangulata a mérkőzés megkezdése után is tovább folytatódott: alig telt el negyedóra mérkőzésből, máris kétgólos előnyre tettek szert Tamási Zsolt fiai. A nyolcadik percben Szanyó futott el a bal oldalon, beadott, és jókor érkező Baumgartner az ötösről a kapuba bólintott.

Az "álomkezdés" után a győriek számára álomszerű volt a folytatás. A 13. percben - ezúttal fordított szereposztás szerint - Baumgartner bedobását Molnár fejelte ki röviden, Szanyó pedig a tizenhatosról lőtt nagy gólt (2-0). A győriek eufóriáját azonban gyorsan lehűtötték a vendégek. Egy perccel a bekapott gól után Salamon hozta vissza a vendégek reményeit, miután Rósa szögletét nyolc méterről fejelte Molnár Levente hálójába (2-1).

A hirtelen jött szépítő gól után ismét nyílttá vált a sokak szemében lefutottnak hitt mérkőzés. A vendégek ráéreztek a lehetőségre, és egyre többször jutottak el a vendégek kapuja elé. A mérkőzés is egyre inkább parázs hangulatban folyt tovább, amit jól illusztrál a három perc alatt kiosztott két piros lap is. A 63. percbe a Baumgartnert felrúgó Salamon mehetett idő előtt zuhanyozni, két perccel később pedig a második sárgáját begyűjtött Vasast állította ki Bukovics.

A vendégek próbálkozásai a 67. percben értek góllá. Kóczián szabadrúgása megpattant a sorfalon, és a szemfüles Sowunmi a labdát a kapuba fejelte (2-2). Az utolsó pillanatokra is maradt izgalom: egy hazai szöglet után Nicsenko szerzett gólt, de a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot, így maradt a 2-2.