Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A Haladás immár tíz forduló óta nyeretlen

2001.11.21. 18:13
Két nem éppen csúcsnapjait élő együttes összecsapásán, a hazai pályán szereplő Vasas diadalmaskodott az immár tíz forduló óta nyeretlen Haladás ellen. Az angyalföldiek az első félóra után már kétgólos előnybe kerültek, és a szombathelyiek erejéből csak a szépítésre futotta.
A jelenlegi sereghajtó Vasas, a tabella kilencedik helyén szerénykedő Haladást fogadta, és rögtön a találkozó elején tudtára adta, nem szándékozik udvarias házigazda lenni. Még csak a 4. percnél járt az óra mutatója, amikor Gyánó gurított vissza az érkező Maróti elé, aki 20 méterről hatalmas gólt lőtt a szombathelyi kapu bal felső sarkába. Az angyalföldi szurkolók "megijedtek", hiszen kedvenceik szombaton is már a találkozó elején előnybe kerültek Dunaújvárosban, ám a vége súlyos vereség lett.

Két perccel később Némethy kísérletezett távoli lövéssel, ám próbálkozása elhalt Nota kezében. Az első félórában a Vasas sorra vezette veszélyes akcióit a szombathelyi kapu felé, ám ezeket sorra ki is hagyta. Egészen a 33. percig, amikor az egykori Haladás nevelés Tóth Norbert harcosságának köszönhetően, a labda Zrilics elé került, aki 12 méterről a bal alsó sarokba lőtte az angyalföldiek második találatát.

A félidő utolsó perceiben kissé elszabadultak az indulatok, ennek tudható be, hogy a játékvezető gyors egymásutánban, három sárgalapot is kiosztott.

A második negyvenöt percet úgy kezdte a Haladás, ahogy az elsőt a Vasas. A csereként beállt Japa vezette fel a labdát, és miután senki nem lépett ki rá, 24 méterről lövésre szánta el magát, és a labda a kapu jobb felső sarkában kötött ki.

A gól után Keszei Ferenc cserékkel próbálta frissíteni együttesét, amely mindent megtett az egyenlítő gól megszerzésére, míg a Vasas kontrákból próbálta növelni előnyét - mindkét csapat sikertelenül. A legnagyobb helyzetet Filipovics hagyta ki a 84. percben, amikor tíz méterről a kapu mellé gurított.

A Vasas győzelme ellenére is maradta utolsó a bajnoki táblázaton, ám a szombati Fradi elleni meccs előtt önbizalom növelőnek mindenképp jót tett a győzelem. A Haladás pedig szomorú jubileumot "ünnepelhet", hiszen pont tíz fordulóval ezelőtt győzött utoljára a jobb sorsra hivatott együttes.