Klaudia
-4 °C
2 °C

Kispesten is kikapott az Újpest

2001.11.22. 11:48
Németh Norbertnek, a második félidő elején szerzett góljával 1-0-ra verte a Kispest az Újpest cspatát. A vendégek a gól után jobbára fölényben játszottak, de helyzeteiket sorozatben kihagyták, így négy napon belül második vereségüket szenvedték el.
Míg hajdan tíz- és tízezrek zarándokoltak ki egy Kispest-Újpest derbire (vagy ahogy akkoriban hívták: Honvéd-Dózsa), addig ma igencsak lehangoló képet mutatott a Bozsik stadion: alig 1500 néző lézengett a szebb napokat megélt egyesület lelátóján. Az érdektelenség sem véletlen: a nem túl magas színvonalú bajnokságban egyik gárda sem kápráztatta el híveit. A nem is oly régen még kupát nyert piros-fekete hazaiak idén a kiesés elkerülésért küzdenek. A vendég lilák sem "panaszkodhatnak", ők legutóbb hazai pályán szenvedtek katasztrofális 4-1-es vereséget a ZTE-től.

A már megszokottnak mondható tapogatózó kezdés után az első lehetőség a vendégek kapujánál adódott. Erős a félpályánál szöktetet Lőwöt, az újpesti középpályás betört a tizenhatoson belülre, de a középpályás tíz méterről az égbe lőtt. A túloldalon Piroska szánta el magát 22 méterről lövésre, különösebb eredmény nélkül.

Az első igazán nagy gólhelyzetre majd félórát kellett várni. Ekkor Lőw jól ment el a bal szélen, beadására Tokody érkezett pontosan, aki vetődve, fejjel célozta meg a jobb alsó sarkot, de a labda messze a kapu mellett landolt. A másik kapunál Piroska beadására Sasu érkezett volna, de Posza megelőzte, kiöklözte a labdát.

A gólnélküli első negyvenöt percet követően nem kellett túl sokat várni a nyitó találatra. A 47. percben Sasu csapta be látványos csellel Medgyesit, középre centerezett, és a teljesen üresen álló Németh Norbert nyolc méterről a megdermedt Posza felett a kapuba fejelt (1-0).

Tíz perccel később egyenlíthetett volna az Újpest. Poljakovics indította Lőwöt, aki a rátámadó Udvarácz felett átemelte a labdát, de a kapu fölé pattant. Egy perc múlva ismét a hazai kapu forgott veszélyben, de Poljakovics hiába előzte meg rosszul kimozduló Udvarácz, fejese fölé szállt.

Egyre többet támadott az Újpest, többször is a kapuja elé szegezte a hazaiakat. Jól mutatja ezt a szögletarány is, a vendégek ebben 8-1-re múlták felül a hazaiakat. A futballt azonban nem szögletre játsszák, így bár Herczeg és Poljakovics is kecsegtető helyzetben hibázott, maradt tehát az egygólos hazai győzelem.