Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Újra dobogón a Fradi

2001.11.24. 18:37
Az elmúlt két fordulóban szerzett hat pont után a sereghajtó Vasas ellen kötelező volt a Ferencváros hazai győzelme. És mint ahogy lenni szokott a kötelező győzelmet nem látványos játékkal, de megszerezte a Csank-társulat. Ez a diadal pedig egyszersmind azt jelentette a Fradinak, amire senki sem mert gondolni pár hete: ismét a dobogóra léphetett a címvédő. Az igazsághoz azonban még hozzátartozik, amennyiben a Dunaferr vasárnap legyőzi az őszi bajnok MTK-t, akkor "csak" a negyedik lesz ismét.
Úgy tűnik, hogy a Fradi kilábalt a hullámvölgyből, és idegenbeli győzelmeivel felzárkózott az élbolyhoz, és már csak két pont volt a hátránya a harmadik Videotonnal szemben. A mezőny pillanatnyilag leggyengébb együttese ellen pedig nem lehetett más elfogadható eredmény, mint a győzelem.

A dupla prémium ellenére gólt sem lőtt a Vasas

A Vasasnál ügyvezető váltás történt pénteken - Penz Andrást Iványi Károly váltotta -, de hogy mindez meghozza-e a várt előrelépést, arra nem lehetett választ találni. Annyi azonban biztos volt, hogy ismét dupla prémiumért lépnek pályára Juhárék, csakúgy, mint az utóbbi fordulók valamennyi meccsén.

A találkozó elején úgy látszott, hogy a Vasas játékosait egyáltalán nem hatotta meg a kétszeres pénz lehetősége, mert a Fradi nagy rohamokkal kezdett, és sorra dolgozta ki helyzeteit. Ám ezek egytől-egyig ki is maradtak Nota kapuja előtt. Aztán a félidő derekára némiképp kiegyenlítődött a játék, és váratlanul vezetéshez jutott a Fradi.

Dragóner jókor érkezett

Balogh nagy bedobását Gyepes csúsztatta tovább az ötös sarkánál, az érkező Dragónernek nem volt nehéz dolga, és három méterről nagy erővel a léc alá lőtt. Az angyalföldiek hajtottak, küzdöttek becsülettel, de még így sem akadt valamirevaló helyzetük.

A második játékrészben ugyancsak a zöld-fehérek voltak fölényben, és egy kiváló indítás után Zombori mehetett a kapura a baloldalon, ám ő nem lőtt, hanem a még kedvezőbb helyzetben lévő Jovics elé passzolt, aki félfordulatból - tizenkét méterről - ballal nagy gólt lőtt. Jovics előtt az első félidőben még kimaradtak a helyzetek, a másodikban azonban hatodik gólját is megszerezte az idényben.

Horváth percekkel később bebiztosíthatta volna a győzelmet, de ordító ziccerben mellé lőtt. A Vasasnak Tóth Norbert révén akadtak helyzetei a hajrában, de a középpályás valamennyit elhibázta, így mindenképpen marad az utolsó helyen a Vasas. A Fradi pedig a három meccsen szerzett - maximális - kilenc pontjának köszönhetően a harmadik, de mindez előfordulhat, hogy időleges lesz, hiszen a Dunaferr vasárnapi győzelme esetén a negyedikek lesznek a zöld-fehérek.