Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Kieső helyre sodródott a Haladás

2001.11.24. 20:41
A nyolcadik forduló óta nyeretlen - tizedik helyen álló - Haladás ideálisabb ellenfelet nem is kaphatott volna a rossz sorozat megszakításához, mint az utolsó előtti szomszédvárt, a Győrt. Az igazi kiesési rangadón végül a győriek akarata érvényesült, és elvitték mindhárom pontot Szombathelyről, ám ebben nagy szerepe van Filipovics fegyelmezetlenségének is, akit kiállítottak a második félidő elején. A Haladás ezzel a vereséggel kieső helyre sodródott.
A két csapat fordított szereposztásban lejátszott meccsén nem unatkozhattak a nézők, hiszen hat gólt láthattak egyenlő elosztásban, és emellett olykor lendületes, szép futballt. Ezen a meccsen korántsem lehetett ilyesfajta tényeket megállapítani.

Az első negyvenöt percben lényegében két eseményt jegyezhettünk fel, igaz ebből az egyik kis híján gól volt. A győriek gyakorta távoli lövésekkel próbálkoztak, ennek egyike a kapufán csattant kevéssel az első negyedóra vége után. A Haladásnak mindössze egy helyzete volt.

A második játékrészben aktívabban harcolt a hazai csapat, de a csatár Filipovics saját tizenhatosán belül kézzel ütött veszélyes helyzetben a labdába. Ezért pirosat kapott, és a megítélt büntetőt Szanyó angyali nyugalommal lőtte a hálóba. Amikor megpecsételődni látszott Keszei Ferenc együttesének sorsa, akkor feltámadtak. Halmosi pazar labdával indította a brazil Arnont, aki laposan lőtt, és a labda kapuba vágódott.

Az egyenlítésnek azonban nem sokáig örülhettek, mert Rósa jobboldali beadásába szerencsétlenül ért bele Nagy, így a labda a kapuba pattant. A szomszédvárak rangadóján tehát idegenbeli győzelem született, ezzel pedig a Győr igyekszik "tapadni" a kiesés ellen harcoló riválisaira. Hosszú idő után először állnak bennmaradást jelentő helyen, míg a biztatóan rajtoló, de tizenkét forduló óta Haladás visszacsúszott a kiesést jelentő pozícióba.