Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

A hosszabbításban egyenlített a Debrecen

2001.11.24. 20:51
Az Újpest továbbra is a legszeszélyesebb csapata ennek az idénynek, hiszen kiváló meccsek után sorozatban képes pocsék játékot produkálni. A Debrecen ellen három vesztes meccs után értelemszerűen szerettek volna javítani Dvériék, és mindez sikerült is, bár az egy ponttal aligha elégedettek, kivált, mert a hosszabbítás perceiben egyenlített a Loki, és mert sorsdöntő helyzetekben hibáztak a csatárok.
Mindkét csapat rossz előjelekkel készült erre az összecsapásra, hiszen mindkét oldalon hiánycikk az utóbbi időben a győzelem, de még a gólok is. Abban joggal bízhattunk a meccs előtt, hogy megembereli magát a két csapat, annál is inkább, mert amennyiben nyer a Loki nemcsak beéri pontszámban a hatodik lilákat, de egyszersmind a rájátszás első hat helyének valamelyike is kézzelfogható közelségbe kerül számukra.

Az Újpest támadt többet az első félidőben, de Szélesi és Erős távoli lövését - igaz utóbbi kísérlete a lécen csattant - leszámítva komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Nem úgy a Debrecennek. Bajzát és Bernáth helyzeténél is Posza bravúrja kellett, de a negyvenötödik percben már ő is tehetetlen volt. Amikor talán már mindenki a sípszót várta, a grúz Sketiani éles szögből, ahonnan hajdanán Sándor Csikar, nagy gólt lőtt.

Az Újpest úgy jött ki a szünet után, hogy döntésre viszi a dolgot. Ennek következtében uralták a játékot, és egy szerencsés góllal egyenlítettek. Tamási távoli lövése elsuhant a lábak között, és a kapuban kötött ki. Tíz perc sem telt, amikor a kér cserejátékos újabb góllal örvendeztette meg a hazai publikumot. Dvéri jobb oldali szögletét a román Frunza bólintotta a kapuba.

Az Újpest továbbra is támadásban maradt, de ezek után a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázták a csatárai. Frunza és Herczeg is eldönthette volna a hajrában a három pont sorsát, de az ex-újpesti Bíró Szabolcs mindkétszer remek vetődéssel hárított. Aztán amire senki sem számított, poraiból újjáéledt a Loki, és egy újabb csereember, Kerekes beállította a végeredményt. Sketiani beadásába tette bele a lábát a vajdasági játékos, így egy ponttal "gazdagabban" utazhatnak haza a debreceniek a fővárosból.